RKAV verslaat Swift wederom in de slotfase

In Aalsmeer heeft RKAV subtopper Swift voor de tweede keer dit seizoen met 1-0 verslagen. Net als in het eerste duel in Amsterdam viel de goal voor RKAV in de slotfase. Voor Swift betekent het verlies de tweede nederlaag op rij. RKAV boekte haar eerste overwinning in 2014 en staat inmiddels op de tiende plek in zondag 4F.

Corner

Wat RKAV en Swift in het eerste bedrijf lieten zien was erg matig. Beide elftallen speelden behoudend, veel kansen waren er dan ook niet te noteren. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub, maar Van Leeuwen kon de mogelijkheid niet promoveren tot doelpunt. Swift wist niks te creëren in de eerste 45 minuten, met een 0-0 stand werd er dan ook gerust.

Daan Wessels

Na de pauze had Swift het beste van het spel en werd RKAV teruggedrongen. Maar echt grote mogelijkheden ontstonden er niet. De aanvallers van de Amsterdammers maakten steeds de verkeerde keuzes en waren erg ongelukkig deze middag. Een kwartier voor tijd viel Swift ver terug en vond RKAV langzaam de weg naar voren.

Van Beek

Het elftal van Erwin Monich bleek een stugge ploeg met sluwe aanvallers. Waar een aantal slordigheden van de Swift-defensie nog niet werden afgestraft wist RKAV in de 83ste minuut wel te scoren. Barry Springintveld kon alleen op doel af nadat Swift achterin stond te slapen. De aanvaller wist wel raad met deze mogelijkheid en schoot de bal hard en laag tegen de touwen. Na de 1-0 was invaller Joost Boeles nog dichtbij de gelijkmaker maar RKAV-doelman Van Halm bracht redding. Na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en was de eerste overwinning voor RKAV na de winterstop een feit.

Foto’s: Michiel Thoonen