Karel stevens

RKAVIC kan nog geen potten breken in derde klasse en verliest van VVC

Het gedegradeerde RKAVIC kan ook in de derde klasse haar wedstrijden nog niet winnen. Tegen kampioenskandidaat VVC werd met 1-4 verloren. De ploeg van Maurice Kuijper staat na twee wedstrijden met nul punten op een gedeelde laatste plaats. Op Sportpark Escapade wist alleen Chris van Leenen voor de Amstelveners te scoren.

DSC_0806-1

Al vanaf het eerste fluitsignaal was VVC de bovenliggende partij.. De van AMVJ overgekomen Leon Gotz sticht als eerste gevaar en halverwege de eerste is Jip van Groeningen in kansrijke positie maar een Amstelveens been voorkomt dat zijn voorzet aankomt en voor echt gevaar kan zorgen. RKAVIC wordt pa na een half uur voor het eerst gevaarlijk maar Van Leenen kan doelman Wesseling niet verschalken. Daarna lijkt Wesseling wel gepasseerd te worden maart verdediger Marco Cloos schiet zijn doelman te hulp door de bal van de doellijn te koppen.

DSC_0832-1

Na 35 minuten is het toch de ploeg van Piet van Duijn dat op voorsprong komt.  Menno Martens speelt een paar RKAVIC-ers uit en bediend vervolgens op knappe wijze Gotz die vervolgens gevloerd wordt binnen de zestienmeter. De terecht toegekende penalty wordt door Patrick Duarte binnen geschoten (0-1). Nog voor rust lijkt het duel beslist als VVC opnieuw scoort. Duarte omspeelt drie tegenstanders en bezorgt Gotz de bal die nu wel kan scoren (0-2).

RKAVIC-trainer Kuijper wijzigt in de rust zijn tactiek en besluit al snel een op een te gaan spelen. Die tactiek leidt als nel tot de aansluitingstreffer. Chris van Leenen zorgt via een vreemde klus voor de 1-2. DE onrust bij VVC verdwijnt als ze een aanval van RKAVIC onderscheppen en er razendsnel uitkomen. Duarte stuurt opnieuw Gotz in de diepte weg. Gotz speelt Martens aan die eenvoudig de 1-3 maakt.

DSC_0860-1

Van Duijn kan rustig adem halen en pleegt nog wat wissel.  Een paar minuten voor tijd stuurt Cloos Gotz weg en deze maakte er op mooie wijze 1-4 van.

RKAVIC blijft dus wederom met legen handen. VVC is na twee wedstrijden nog zonder puntverlies. Kijk op de klassenpagina van zaterdag 3B voor alle uitslagen, de stand en het programma voor komend weekend.

Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)