Home / Algemeen / RKAVIC komt maar niet van de nul af

RKAVIC komt maar niet van de nul af

RKAVIC uit Amstelveen heeft in de zaterdag tweede klasse ook na de vijfde speelronde nog geen punt weten te verzamelen. Geinoord won op Sportpark Escapade met 1-2. Trainer Barsco Tuvaljevic ziet echter voldoende perspectief voor de komende weken.

Tuvaljevic: “ We hebben verloren maar wel met een heel ander gevoel dan vorige week. Ik kan vandaag niemand iets verwijten en heb ze na afloop dan allemaal ook een hand gegeven. Al blijven we na vijf wedstrijden natuurlijk wel op nul punten staan.”

1

Vorige week verloren de Amstelveners met 7-1 van Argon en zag RKAVIC er vooral mentaal erg kwetsbaar uit. Tuvaljevic: “Dinsdag hebben we niet eens getraind. We hebben alleen maar met elkaar gesproken zodat iedereen zijn zegje kon doen. Dat was echt nodig en pakte goed uit. Donderdag was de sfeer weer optimaal.”

Tegen Geinoord kende Tuvaljevic zijn eerste tegenslag van de middag. Serginio Neslo moest na ruim een kwartier met ene hamstring blessure het veld verlaten. Daardoor moest de oefenmeester zijn team op drie plaatsen wijzigen. Spits Thomas Brinkhof zakte een linie. Tuvaljevic:: “Dat was erg jammer want we speelden ijzersterk.” RKAVIC kreeg drie mogelijkheden om de score te openen waarvan de beste voor Ernst van Duin was.  Een vanaf de achterlijn terig gelegde bal schoot hij hoog over.

3

Aan de andere kant moest doelman Alex Koopen een keer reddend optreden. Na een vrije trap kon hij van dichtbij met zijn voeten een treffer voorkomen.  Tuvaljevic: “Het gevoel was erg positief in de rust. We wisten dan we konden winnen al hadden we wel al voor moeten staan.”

Die positieve gevoelens aren binnen ene kwartier na rist verdwenen. Vijf minuten na de hervatting stond het 0-1. Uit een indraaiende corner scoorde Paul Roestenburg. Keeper Koopen werd er echter vast gehouden en ook de kop-sterke Brinkhof lag op de grond. Tuvaljevic: “ Ik denk dat er wel een overtreding begaan is maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Alex Koopen kreeg ook nog gele omdat hij ‘pannenkoek’ tegen de scheidsrechter zei. Dat zou een dure gele kaart worden.”

4

Want acht minuten na de treffer, nog net binnen het uur, kreeg Koopen zijn tweede gele kaart. Tuvaljevic: “ Zij kregen weer een corner en Alex  wijst naar zijn oog en roept tegen de scheidsrechter ‘let je op?’ Die pikte dat niet en gaf hem zijn tweede kaart. Toen moest Stef van Leenen op doel maar ondanks dat waren we nog de betere partij.”

Tien minuten voor tijd was er weer een corner voor nodig om RLAVIC definitief te verslaan. Weer vanaf rechts en weer indraaiend met het linkerbeen. Doelman, of zeg maar speler, Van Leenen zat mis en de 0-2 ,weer Roestenburg, was een feit.

Brinkhof

Vijf minuten voor tijd werd Laurens Out neergelegd binnen de zestien en Bart Zoet benutte de toegekende strafschop (1-2).  Tuvaljevic:”We hebben daarna nog van alles geprobeerd mar het zat er niet meer in.  Feit is dat we nog steeds nul punten hebben. Het moet gewoon een keer meezitten. Vorig seizoen verloren we de eerste vier wedstrijden en zijn we als nog gepromoveerd. Dus alles is mogelijk. Het moet gewoon een keer meezitten.”

Foto’s John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)