Home / Algemeen / RKAVIC moet nog wennen aan tweede klasse

RKAVIC moet nog wennen aan tweede klasse

Zaterdag tweedeklasser RKAVIC heeft een slechte competitiestart achter de rug. De promovendus verloor haar eerste twee competitiewedstrijden met grote cijfers en is dus nog puntloos. Tegen AH’78 hoopt de ploeg van trainer Brasco Tuvaljevic haar eerste overwinning te behalen.

Zaterdag ontvangt  RKAVIC het onbekende AH’78 uit Huizen. Trainer Tuvaljevic kent deze ploeg niet maar geeft ook aan dat de tegenstander in deze fase van de competitie van ondergeschikt belang is. “ Op dit moment heb ik mijn handen vol aan mijn  eigen ploeg en moeten wij eerst zorgen wij het op de rails krijgen voordat we naar de tegenstander gaan kijken. Dit gaat echter niet van de ene op de andere dag en vergt tijd.”

RKAVIC verloor afgelopen zaterdag pijnlijk met 3-0 van Renswoude. Volgens Tuvaljevic had zijn elftal de nederlaag vooral aan zich zelf te wijten. “In de eerste wedstrijd tegen Woudenberg verloren wij van een goede en leuk voetballende ploeg. Maar afgelopen zaterdag vond ik ons voetballend beter, van de tegenstander is mij niks bijgebleven. We gaven ook geen kansen weg maar kregen wel 25 corners tegen waarvan we er zelf een in eigen doel kopte. Op dit moment is het vooral een mentale kwestie, verschillende spelers durfde geen risico in hun spel te leggen terwijl ze dat normaal wel doen. Mijn ploeg moet duidelijk nog wennen aan de tweede klasse.”

Ondanks de matige start maakt Tuvaljevic zich geen zorgen. “Mijn selectie is breder en kwalitatief sterker dan vorig jaar. Er zijn een aantal jongens teruggekomen van blessures en daarnaast moeten we een aantal nieuwe jongens inpassen, dat heeft tijd nodig. Vorig jaar zijn we ook slecht gestart en hebben we uiteindelijk promotie behaald. Ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen ook een uitstekende serie neer gaan zetten en niet in de problemen komen in de tweede klasse B.”

Foto: Hans van Beek