Home / Algemeen / RKAVIC naar nacompetitie
Tuvaljevic wordt gefeliciteerd door Chris van Leenen. De nacompetitie is binnen

RKAVIC naar nacompetitie

Het Amstelveense RKAVIC heeft zich in navolging van Ouderkerk en Amstelveen Heemraad geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De 4-2 zege op Voorland was voldoende. Voorland moet proberen om via de nacompetitie een jaar langer in de derde klas te mogen blijven.

Veel scenario’s waren mogelijk op de slotdag van de derde klasse B. RKAVIC streed samen met VVC om de laatste playoff plek en Voorland had nog rekening te houden met IJmuiden om zich veilig te spelen. RKAVIC, dat dus met 4-2 won en VVC zag verliezen van IJmuiden, was na afloop van het duel het enige juichende team. Voor Voorland waren de druiven zuur. Brasco Tuvaljevic, trainer van RKAVIC: “ Ik had met veel scenario’s rekening gehouden maar niet met deze. Ik had nooit verwacht dat IJmuiden van VVC zou winnen. Maar het is natuurlijk prachtig dat we dit gehaald hebben.”

Tuvaljevic (l) troost Simons
Tuvaljevic (l) troost Simons

Veelvuldig bellen tijdens de wedstrijd, het volgen van twitter en facebook moest er voor zorgen dat iedereen constant op de hoogte was van de huidige stand van zaken. IJmuiden had zelfs iemand naar Voorland gestuurd om alles zelf te kunnen volgen. Die ene Ijmuiden supporter zag al na twintig seconden dat Voorland op voorsprong. Een knullige communicatiefout tussen Arnout Atsma en doelman Alex Koopen zorgde er voor dat Morayno Willie de bal in het lege doel kon schuiven. Een enorme domper voor de Amstelveners maar Eduard Ort had al snel de gelijkmaker op zijn schoen. Het was echter wachten tot de veertiende minuut voordat die ook echt viel. Bart Zoet zorgde met een goed genomen vrije trap dat Thomas Brinkhof knap kon binnen koppen (1-1). Willie bracht tussendoor vele Amstelveense harten in stroomversnelling. De behendige rechtsbuiten, die op een hoger niveau zeker niet zou misstaan, was  Marcel Corbijn een paar maal te slim af maar een tweede Voorlandse treffer bleef uit. Dat Wilie na een half uur geblesseerd moest uitvallen was een zege voor RKAVIC maar een enorme adderlating voor de ploeg van Regillio Simons.

Verbaken had met twee treffers een groot aandeel in de zege op Voorland
Verbaken had met twee treffers een groot aandeel in de zege op Voorland

Toch verzuimde RKAVIC om in de eerste helft afstand te nemen. Mede omdat Chris van Leenen de paal raakte. De ruststanden op de andere velden waren echter gunstig. Zowel Voorland als RKAVIC zaten aan de goede kant van de streep. Tien minuten na rust bracht Tuvaljevic ‘good old’ Peter Verbaken. De goaltjesdief bewees weer eens zijn waarde door bij zijn eerste balcontact gelijk doel te treffen uit een voorzet van Luuc Hippmann. Een kwartier nar rust legde Verbaken vanaf elf meter aan voor de 3-1 en was de wedstrijd gelopen. Of het voldoende was om de nacompetitie te halen was onduidelijk. Via de 4-1 van Van Leenen en de 4-2 van  Ibrahim Abouchak werd de eindstand bepaald. Inmiddels was duidelijk dat voor RKAVIC voldoende was (omdat VVC verloor van IJmuiden). Voor Voorland waren de druiven zuur. De ploeg van Regillio Simons mag van volgende week in de herkansing tegen periodewinaars uit de vierde klasse.

Tuvaljevic wordt gefeliciteerd door Chris van Leenen. De nacompetitie is binnen
Tuvaljevic wordt gefeliciteerd door Chris van Leenen. De nacompetitie is binnen

Tuvaljevic: “ Nadat we de eerste vier wedstrijden van het seizoen verloren hebben we ons fantastisch hersteld. Die nederlagen vond ik niet zo erg. We moesten allemaal wennen aan elkaar. Ik baal wel van die punten die we na de winterstop verloren hebben. We hadden gewoon mee kunnen doen om het kampioenschap. Deze ploeg heeft meer dan ieder ander team continuïteit nodig. Nog vier wedstrijden en we spelen in de tweede klasse. Met een paar spelers er bij zouden we ons daar prima kunnen redden.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van zaterdag 3B

Send this to a friend