RKAVIC pakt eindelijk weer eens een punt

Zaterdag tweedeklasser RKAVIC heeft eindelijk weer eens een punt veroverd. Bij AH’78 in Huizen werd het 1-1. Na een 1-0 achterstand zorgde Bart Zoet vanaf elf meter voor een punt in het kelderduel van de tweede klasse B.

Een schrale zuidwesten wind, een net opgedroogde niet egale ‘echte’ grasmat en 22 acteurs uit een B-film, zie daar de ingrediënten voor dit duel uit de onderste regionen van de 2e klasse B. Het was over het geheel genomen niet best wat beide ploegen de karig opgekomen toeschouwers voorschotelden.De thuisploeg had vooraf slechts eenopdracht meegekregen en die kwam overeen met de opdracht voor de bezoekers: Winnen. Maar je iets ten doel stellen en het dan ook uitvoeren was voor beide teams een brug te ver, met een puntendeling werd na 90 minuten het Stadspark verlaten, een resultaat waar beide teams weinig mee opschoten.

Voor rust was het AH’78 dat het meeste balbezit had, RKAVIC gaf de thuisploeg daar alle ruimte voor en gaf pas druk rond de middenlijn. Dat resulteerde in de eerste 25 minuten in veel rondspelen van de thuisploeg en geduldig wachten op de ruimte bij de bezoekers, die er nagenoeg niet was. Zaak was dus voor de thuisploeg om secuur combinatiespel te spelen, deze ondergrond was daar niet echt geëigend voor, dus werd er in de opbouw van achteruit relatief veel balverlies geleden door de van Effrink-equipe. RKAVIC beperkte zich tot tegenhouden van het aandringende AH’78 en slaagde daar vrij simpel in.

Tot op het halfuur, het was Gerbert Gooijer die Mark Wisse over rechts de diepte instuurde: bij de achterlijn kapte hij zijn tegenstander goed uit en wachtte geduldig tot Maarten Schrama op de rand van de zestien was aangekomen. Zijn teruggelegde bal werd prima met rechts in de uiterste linkerhoek door Schrama verlengd, de verdiende (1-0) werd door scheidsrechter de Jong genoteerd.

Veel duels in het Stadspark

Na de thee trachtte RKAVIC uit een ander vaatje te tappen, de verdedigende stellingen werden meer en meer verlaten, wat de thuisploeg de mogelijkheid gaf om de vrijkomende ruimte achter hun laatste lijn te benutten. Dat resulteerde in twee levensgrote kansen voor centrumspits Sebastian Schildt. Eerst was het Mo el Kaddari die een run over rechts afrondde met een slimme trekbal op de centraal vrijstaande aanvaller, zijn inzet met rechts op acht meter van de goal ging tot ontzetting van allen nog via een been van een RKAVIC-verdediger net naast de paal.

Eenzelfde soort kans twaalf minuten later. Nu was het over links Koen Roozeboom die na goed doorzetten de centrumaanvaller een niet te missen kans bood voor de gapende doelmond van RKAVIC. Schildt raakte de bal maar half en weer hobbelde het speeltuig naast het doel. RKAVIC putte hier duidelijk moet uit, AH’78 werd naar voren toe spelend erg onzeker in de combinatie en de oranje-hemden togen meer en meer brutaal naar voren. Het aanvalsspel was weliswaar niet erg gestroomlijnd, toch werden de voorwaartsen steeds makkelijker gevonden. Met name Dwayne Wondel wist zich centraal een aantal malen vrij te spelen, zijn inzetten werden keurig gekeerd door de zeker keepende Maarten Roomer.

Tot in de 72e minuut weer Wondel in het strafschopgebied aangespeeld werd, ondanks rugdekking van Jacob Heinen haalde Benjamin de Bruin roekeloos uit naar de voet van Wondel en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen, Bart Zoet voltrok het vonnis vanaf elf meter: (1-1)

Het laatste kwartier drukten de gasten uit Amstelveen de thuisploeg naar achteren, een drie-punter hing in de lucht voor RKAVIC. In de eindfase was men echter niet zorgvuldig genoeg, zodat scheidsrechter de Jong na 92 minuten dit qua voetbal armzalige duel op 1-1 affloot.

RKAVIC was als hekkensluiter moreel de winnaar van dit duel en kon 1 punt aan het conto van 6 toevoegen. Het leverde hun geen plaatswinst op in de rangschikking, maar wel een beter gevoel voor de komende wedstrijden. AH’78 moet zich nadrukkelijk achter oren gaan krabben, een dergelijke armoedige 2e helft belooft niet veel goeds voor de resterende duels.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2B.