Home / Algemeen / RKAVIC speelt bizar duel: zeven keer scoren en niet winnen!

RKAVIC speelt bizar duel: zeven keer scoren en niet winnen!

In de zaterdag derde klasse C deed zich afgelopen weekend een wel heel opmerkelijk duel voor. In Amstelveen verloor RKAVIC met maar liefst 7-8 van De Vecht. U leest het goed: 7-8! Zeven keer scoren en dan toch verliezen. “Het is te bizar voor woorden”, zegt trainer Hesdey Tevreden.

“Zeven keer scoren en dan toch verliezen met 7-8. Dat bestaat gewoon niet. Echt elke bal vloog er bijna in. Als we nog een paar minuten door hadden gevoetbald hadden we allebei wel de tien gehaald.” Trainer Hesdey Tevreden van RKAVIC kan het nog amper bevatten. “Zelfs na een whiskey geloof ik het nog niet. Ik denk dat ze dit met een potje blaasvoetbal dit niet voor elkaar krijgen.”

RKAVIC, dat laatste staat met slechts vier punten en dit seizoen amper scoort, keek na twintig minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Tien minuten later was het al weer gelijk, maar bij rust stonden de Amstelveens toch met 2-5 achter. “Er zat echt alles in deze wedstrijd. Ik heb me geen moment verveeld. Ik heb ondanks de nederlaag zelfs genoten.”

Na rust werd het eerst nog 2-6 voordat RKAVIC terugkwam tot 5-6. Uiteindelijk werd het dus 7-8. Tevreden: “We hebben ook nog kansen gehad op de gelijkmaker ook, maar helaas viel die niet.” Tevreden heeft dit seizoen bijna iedere week met een ander elftal te maken en moet dus wekelijks veel wisselingen toepassen in zijn elftal. “Het is niet anders. Ik wist waar ik aan begon. Gelukkig gaat het na de winterstop een stuk beter en weten we nu dus ook te scoren. Als je er zeven maakt en je wint nog niet dan weet ik niet hoeveel je er wel moet maken op drie punten aan een wedstrijd over te houden.” De doelpunten van RKAVIC werden gemaakt door Michael Claus (2), Ivan Hardewijk (2), Sander Koops, Trevor Uiterloo en Robin Haas.

De oefenmeester kan er wel om lachen. Hij heeft het bij RKAVIC, ondanks de resultaten, erg naar zijn en besloot er nog een jaar aan vast te knopen. Dat zal wel zijn laatste seizoen, worden want Tevreden heeft besloten te stoppen met het trainen van een eerste elftal. Tevreden: “Na volgend seizoen stop ik er inderdaad mee. Ik ben een eigen bedrijf begonnen. Ik ga sociale vaardigheidstrainingen geven en daarnaast ‘Rots en Water’-trainingen voor kinderen tussen de vier en zeventien jaar. Het zou mooi zijn als ik dan straks ook jeugdtrainer zou kunnen worden bij een club. Dan kan ik het mooi combineren.”

Klik hier voor de stand in de zaterdag derde klasse C

Archieffoto Hans van Beek | Hesdey Tevreden