RKAVIC trekt eerste elftal terug uit derde klasse

De zaterdag derde klasse C eindigt dit seizoen met twaalf ploegen. Vier wedstrijden voor het eind van de competitie heeft RKAVIC haar eerste elftal teruggetrokken. De Amstelveners waren al gedegradeerd en konden de laatste weken nauwelijks voldoende spelers op de been brengen.

Een maand geleden werd de KNVB al ingelicht hoe het ervoor stond bij RKAVIC. “Het ging al een tijdje niet zo lekker. Terugtrekken zouden ze ‘zeer onwenselijk’ vinden”, zegt voorzitter Paul-Jan van Rooyen. “We hebben het vervolgens alsnog geprobeerd, maar er was geen andere optie. Het viel niet meer overeind te houden.”

De situatie was zo ernstig dat Van Rooyen zelf zijn voetbalschoenen uit de kast moest halen om in te vallen. Tegen Zeeburgia en Wartburgia (6-0 en 0-3 nederlaag, red.) speelde de oud-voetballer mee. “De laatste weken was het moeilijk om een representatief op de been te brengen. We begonnen het seizoen met een aardig team, sindsdien zijn helaas om verschillende redenen spelers afgehaakt. Ook vanuit het tweede elftal was het niet meer mogelijk om spelers in te laten vallen.”

Vorige week deelden de Amstelveners de voetbalbond mee dat het eerste elftal alsnog uit de competitie werd teruggetrokken. Voor de formaliteit kreeg RKAVIC nog drie punten in mindering. Zaterdag wordt de club, wanneer het niet op komt dagen voor het duel tegen Altius, pas definitief uit de competitie gehaald door de KNVB. “Het blijft vervelend, voor iedereen. De spelers zijn ook teleurgesteld. Maar anders zouden we de laatste wedstrijden met acht man spelen. Dat is ook competitievervalsing.”

De gevolgen voor de stand in de zaterdag derde klasse C is dat Victoria kampioen is geworden. De resultaten tegen Zeeburgia (3-2 overwinning) en Robinhood (1-1 gelijkspel) worden geschrapt. Er zal nu geen club meer rechtstreeks degraderen, de onderste twee ploegen spelen nacompetitie.

Voor komend seizoen wordt het een grote uitdaging voor RKAVIC, dat in de jaren ’80 nog op het hoogste amateurniveau van Nederland acteerde, om een eerste elftal op de been te brengen. Daarover zijn nu gesprekken gaande met trainer Hesdey Tevreden. De Amstelveners gaan dan verder in de vierde klasse.

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!