RKAVIC viert eeuwfeest met wedstrijd tegen Lucky Ajax

Vrijdag (morgen) is het groot feest bij voetbalvereniging RKAVIC. De club uit Amstelveen viert dan haar 100-jarig bestaan met een wedstrijd tegen Lucky Ajax en daarnaast zullen er onder het genot van een hapje en een drankje verschillende optredens plaatsvinden.

Paul-Jan van Rooijen is al sinds zijn zesde lid van de vereniging en mag zich sinds anderhalf jaar voorzitter noemen. Hij kijkt enorm uit naar het eeuwfeest. “We zijn op 10 september 1916 opgericht Dus het is mooi dat we het precies op de dag dat we 100 jaar bestaan kunnen vieren. ”

Lucky_Ajax

Vrijdagavond word het eeuwfeest afgetrapt met een wedstrijd tussen een selectie van RKAVIC grootheden en Lucky Ajax, een gelegenheidsteam van oud-Ajacieden met onder andere Rob en Richard Witschge, Sjaak Swart, Ronald de Boer en oud-RKAVIC speler John Bosman. “Bosman heeft hier een seizoen gevoetbald, vlak voordat hij naar Ajax vertrok. Hij zal waarschijnlijk nog wel een paar bekenden tegenkomen.” RKAVIC nodigt iedereen uit om vrijdag naar de wedstrijd te komen kijken.

De zaterdag derdeklasser heeft inmiddels rond de zeshonderd leden en Van Rooijen verwacht dat veel van hen het feest komen meevieren. Zaterdag 10 september er is ook nog een groot feest voor leden en oud-leden van RKAVIC met optredens van entertrainer Kees Koedood, Robert Leroy en Danilo Kuiters. Met een groot vuurwerk show zal om 12:00 uur het 100 jarig bestaan nog lang gevrierd worden in de geest van het clublied van RKAVIC “hoog de glazen”.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)