Zeven wedstrijden op rij wreder er verloren zoals ook deze wedstrijd tegen Geinoord (1-2)

RKAVIC weer onderuit in tweede klasse

RKAVIC uit Amstelveen is er nog steeds niet in geslaagd om de eerste in de tweede klasse te behalen. Op Sportpark Escapade in Amstelveen wist AH’78 uit Huizen haar eerste zege van het seizoen te boeken. RKAVIC verloor met 1-2.

Het kostte met name in de tweede helft veel moeite, maar de equipe van Bertus van Effrink wist toch de eerste overwinning in deze competitie mee naar Huizen te nemen: op de hagelnieuwe kunstgrasmat van RKAVIC werd na een soevereine eerste helft en een op het laatst billenknijpende tweede helft de 1-2 over de streep getrokken.

Doel was om vanmiddag sowieso drie punten bij te kunnen schrijven, die missie was dus gelukt.

De opening van het duel was vlak, beide teams speelden nadrukkelijk op balbezit en beloerden elkaar hoe ‘het stond’. AH’78 had al snel door dat er veel ruimte achter de verdediging van RKAVIC lag, een prima dieptepass van linksback Benjamin de Bruin op de weggesprintte centrumspits Timo Westlake bracht laatstgenoemde in de 2e minuut al vrij voor keeper Alex Koopen, zijn harde inzet verdween via de lat net naast.

RKAVIC combineerde zo nu en dan naar voren, maar in de laatste fase was de passing vaak niet goed dus werd verdediging van AH’78 zelden op de proef gesteld. De snelheid van de Huizer ploeg voorin werd goed uitgenut. Mo el Kaddari werd door Gerbert Gooijer in de 13e minuut weggestuurd maar kon in de ’16’ niet de juiste keuze meer maken.

RKAVIC kwam meer en meer onder druk te staan en in de 19e minuut ontstond de openingsgoal: weer was het Gerbert Gooijer die het overzicht behield en Timo Westlake diep stuurde, op pure kracht en snelheid omspeelde hij zijn tegenstander en de keeper en tikte de bal in het lege doel: (0-1)

De bezoekers voelden aan dat er meer te halen viel tegen deze tegenstander, maar lieten zich toch niet verleiden tot te druistig aanvalsspel. Geduldig werd de combinatie gezocht en de tegenstander afgemat, tot het juiste moment aanbrak om de opening naar voren te vinden. Zo ook in de 27e minuut: Sebastian Schildt tikte slim door naar de centraal vrijstaande Gerbert Gooijer, die verlengde in 1x naar rechterspits Mo el Kaddari. Voor keeper Koopen had hij 2 keuzes, afspelen of zelf scoren. Het laatste gebeurde en de (0-2) kwam op het bord.

AH’78 schakelde nu een tandje terug, balbezit was heilig en RKAVIC kwam voorzichtig uit de verdedigende stellingen. Tot echt gevaarlijke aanvallen kwam de thuisploeg nog niet en met (0-2) brak de rust aan.

Na rust werd al snel duidelijk dat RKAVIC meer druk naar voren ging zetten. Afgesproken was om toch voetballend hier onderuit te komen en niet te snel de lange bal te hanteren.

Dat lukte tot op het uur heel aardig, de oranjehemden hadden moeite om in de ’16’ van AH’78 echt gevaar te stichten. AH’78 counterde een aantal keren, maar had niet meer de scherpte van voor de rust.

Na 75 minuten een eerste gevaarlijke poging van RKAVIC om dichterbij te komen, een afstandsknal van 25 meter van Peter Verbaken ging buiten bereik van Maarten Roomer via de onderkant van de lat weer het veld in, de eerste waarschuwing van de thuisploeg.

De druk van de thuisploeg werd telkens opgevoerd en de verdediging van AH’78 werd getest. Maarten Roomer redde nog een keer goed op de doorgelopen Wondel en in de 82e minuut verkreeg RKAVIC de gewenste aansluiting. Slecht centraal ingrijpen op de as van het veld leidde ertoe dat Dwayne Wondel ineens vrij voor Roomer kwam te staan, via het been van de keeper rolde de bal alsnog in de touwen (1-2)

21092013 RKAVIC AH78

RKAVIC rook nu de kans op de gelijkmaker, coach van Effrink wisselde inmiddels de complete voorhoede voor verse krachten en het spel kon nu alle kanten op. RKAVIC gaf veel ruimte weg voor een slotoffensief, dat leverde grote kansen op voor de bezoekers in de persoon van Rachid Saghraoui (goed ingevallen), die zijn inzet net tot corner getikt zag worden door keeper Koopen en voor Maarten ter Velde. Deze net senior van 19 jaar kreeg in de counter de bal van Saghraoui aangespeeld en op vier meter van de goal ging zijn inzet naast de paal..

Scheidsrechter Smit uit Opmeer telde in totaal 8 minuten extra speeltijd bij, de stand veranderde niet meer en de (1-2) was een feit. Zeer nuttige overwinning voor de Huizer ploeg, volgende week wacht een andere nieuwkomer in het Stadspark, namelijk Delta Sport’95 uit Houten.