RKDES heeft promotie naar tweede klasse in eigen hand

Derdeklasser RKDES is nog één wedstrijd verwijderd van een plek in de zondag tweede klasse. De ploeg van Kiri Kalaitzis hield concurrent DONK door een 1-1 gelijkspel achter zich en blijft op die manier op promotiekoers liggen.

Dat zal overigens moeilijk genoeg worden, want ook volgende week (bij nummer drie ASC, red.) missen de Kudelstaarters weer een vracht aan basisspelers. Arnaud van Leeuwen, Maarten van Putten, Troy Zwanenberg en Tommy Blokzijl zijn geblesseerd, clubtopscorer Indy van Koert is op vakantie en na de rode kaart van zondag zal naar alle waarschijnlijkheid ook Mano van Veen op de tribune moeten zitten. Desondanks lukte het RKDES wel om een punt te pakken tegen DONK, al moest het na vier minuten in de achtervolging nadat Werner Overkamp een strafschop benutte voor de bezoekers uit Gouda.

DONK behield met een 0-1 voorsprong op zak een licht veldoverwicht. Mo Jrezzi had na een kleine twintig minuten zelfs de 0-2 op zijn schoen, maar zag zijn inzet tegen de lat uiteen spatten. In plaats van een grotere achterstand kwam RKDES vlak voor rust uit het niets op gelijke hoogte. Een verre inworp werd niet goed ingeschat door de defensie van DONK, waardoor Roald Pothuizen voor de 1-1 kon tekenen.

De gasten moesten winnen om RKDES te passeren op de ranglijst – en daarmee kans te houden op rechtstreekse promotie. Hoewel de Kudelstaarters onder druk werden gezet, gaf de thuisploeg weinig weg. Zelf kon RKDES ook geen vuist meer maken. Wel eindigde het met tien man omdat Mano van Veen rood kreeg voor een overtreding op Jordy de Jong.

Door het 1-1 gelijkspel blijft de ploeg van Kiri Kalaitzis tweede staan. De eerste twee promoveren, de nummers drie tot en met vijf krijgen een kans via de nacompetitie. Op bezoek bij ASC in Oegstgeest kan RKDES het karwei afmaken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de promotiepoule (West 2).

Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)