RKDES loopt tegen ESTO ook tweede kans op promotie mis

RKDES is er nog altijd niet in geslaagd om promotie naar de zondag tweede klasse af te dwingen. Op het veld van Alphen ging de ploeg van Kiri Kalaitzis met 4-3 onderuit tegen herkanser ESTO. Er wacht nóg een kans vanwege het vrijkomen van extra plekken.

Zonder een aantal vaste krachten, waardoor Koen Lentjes en Tijn Kraak voor het eerst dit jaar in de basis stonden, keken de Kudelstaarters al snel tegen een achterstand aan. Jan Wouter Bos volleerde na vijf minuten raak: 1-0. Pas na een halfuur kwam KDO beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een goede mogelijkheid voor Lennart Kok, die de vuisten van doelman Donny Veernis trof.

Na de rust kwam het duel echt helemaal los. Eerst trok Indy van Koert uit een voorzet van Rutger Spaargaren de stand gelijk, maar direct daarna had ESTO de leiding weer in handen. Maarten van Putten trok aan de noodrem door de op randje buitenspel staande Kevin Duthler te vloeren. Dat kwam de gelegenheidslinksback op een rode kaart te staan. Uit de toegekende vrije trap knalde Bos de 3-1 binnen.

Met een man minder slaagde RKDES er niet in om de achterstand weg te poetsen. Duthler speelde doelman Kraak uit voor de 3-1 en leek daarmee de wedstrijd te beslissen. Toch deden de Kudelstaarters middels een prachtige omhaal van de ingevallen Rick Verkuijl weer iets terug. De hoop was al snel weer vervlogen omdat Bos met zijn derde van de middag de marge terug naar twee doelpunten bracht.

Nog altijd was het duel niet gespeeld. Een veerkrachtig RKDES kwam dankzij Verkuijl tot 4-3. Vlak daarna leek clubtopscorer Indy van Koert zelfs gelijk te maken, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor hadden de Kudelstaarters net niet het geluk dat nodig was om zich ten koste van ESTO te kwalificeren voor de tweede klasse. Daartoe krijgt het nog een extra kans. Volgende week wacht op het terrein van Voorschoten’97 een ontmoeting met Concordia.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.