RKDES pakt periodetitel na achtklapper tegen CTO ’70

In de zondag vierde klasse F heeft RKDES de tweede periodetitel in de wacht gesleept. De ploeg van Jesse Donker rekende op eigen veld eenvoudig af met hekkensluiter CTO ’70. Binnen een paar minuten was het al gespeeld, uiteindelijk liepen de Kudelstaarters uit tot 8-0.

De opdracht van RKDES was duidelijk: CTO ’70 zo kort mogelijk in de wedstrijd houden. De hekkensluiter wist in Kudelstaart niet wat ze mee maakten. Een stormloop overrompelde de defensie van de Duivendrechters in de eerste twintig minuten volledig. Doelman Yordi Bruggink moest binnen negentig seconden de eerste bal al uit zijn net halen. Het doelpunt kwam op naam van Jeroen Bakker, die na een slimme steekbal van Ivo Lentjes de bal op fraaie wijze achter Bruggink schoot.

RKDES - CTO70

Een zweefduik van Maarten van Putten op een voorzet vanaf de linkerkant betekende twee minuten later bijna de 2-0. De aanvaller miste op een haar na het doelnet. Uit een hoekschop van Lennart Kok werkte Roy Endhoven in de zevende minuut wel de bal binnen en op dezelfde positie schoot Bakker, op aangeven van Rutger Spaargaren, zes minuten daarna de 3-0 in de touwen.

Met negentien minuten op de klok was de wedstrijd in een vroeg stadium beslist, zeker toen Lentjes de bal met wat geluk mee kreeg en de 4-0 maakte. Na een half uur knalde Van Putten de vijfde treffer van de thuisploeg in het net. De voorzet kwam opnieuw van Spaargaren. Nog geen minuut later volgde een scrimmage in het strafschopgebied van CTO ’70. Vier schoten binnen vijf seconden van dichtbij het doel leverden RKDES op wonderbaarlijke wijze niet de 6-0 op. Het houtwerk, een been van een verdediger en het lichaam van doelman Bruggink hielden de thuisploeg van een grotere voorsprong af.

Toch werd het nog voor het rustsignaal 6-0. Roy Endhoven stond toevallig in de baan van een mislukt schot van Chiel Kok, de aanvoerder hoefde de bal alleen maar te verlengen. Na de rust had RKDES in de tweede helft moeite om de lijn van veel scherpte en gedrevenheid van de eerste helft door te trekken. De eindstand werd uiteindelijk op 8-0 bepaald door doelpunt Lennart Kok en Spaargaren.

Met acht zeges en slechts één nederlaag verzekerde RKDES zich van de tweede periode in de zondag vierde klasse F. De ploeg van Jesse Donker staat daarnaast op een tweede plaats op vijf punten van koploper Sporting Martinus. Met de komende weken alle concurrenten als tegenstander, wacht de Kudelstaarters een belangrijke periode. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.