Home / Algemeen / RKDES veroordeeld tot nacompetitie na nederlaag bij ASC

RKDES veroordeeld tot nacompetitie na nederlaag bij ASC

In de promotiepoule van West 2 is RKDES er niet in geslaagd om via de reguliere competitie te promoveren naar de tweede klasse. In Oegstgeest moest de ploeg van trainer Kiri Kalaitzis het onderspit delven tegen ASC: 3-0. Voor RKDES rest nu de nacompetitie.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat het geplaagde RKDES met een kansloze nederlaag huiswaarts zou keren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kwamen ook tot goede kansen. Een kopbal van Rick Verkuijl ging naast en een voorzet van Rutger Spaargaren kon net niet worden verzilverd door Roald Pothuizen. Aan de andere kant moest RKDES-doelman Wilbert Klijmij ASC een aantal keer met fraaie reddingen van scoren af te houden.

Het gevolg leek een 0-0 ruststand, totdat ASC in de laatste minuut van de eerste helft toch het net wist te vinden. Lennart Kok werd achterin eenvoudig uitgespeeld en Ruben Dutrieux schoot vanaf de rand van het strafschopgebied knap raak: 1-0.

RKDES had in de tweede helft moeite om de rug te rechten na de tegenslag vlak voor rust. De ploeg van Kalaitzis miste maar liefst vijf basisspelers en dat was terug te zien in het veldspel. ASC had de controle over de wedstrijd, maar het duurde tot ruim tien minuten voor tijd totdat het verschil in doelpunten groter werd. Jelle Schouten werd neergelegd in de zestien meter en de toegekende penalty werd benut door Dutrieux: 2-0.

Het verzet van RKDES was definitief gebroken en in de laatste minuut zorgde Ilker Kacar voor het slotakkoord: 3-0. ASC promoveert door de ruime zege naar de tweede klasse. RKDES heeft ook nog steeds een kans om te promoveren naar de tweede klasse, maar moet dat via de nacompetitie zien te realiseren.

Foto’s: Leiden Amateurvoetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)