Kiri Kalaitzis is de nieuwe hoofdtrainer van VPV Purmersteijn
(Foto: Jaap Maars)

RKDES vervolgt promotiekoers in Rotterdam

Promotie naar de zondag tweede klasse komt met de week dichterbij voor RKDES. De ploeg van Kiri Kalaitzis is nog altijd ongeslagen in de promotiepoule en zette deze indrukwekkende opmars voort bij hekkensluiter HOV/DJSCR: 2-5.

In Rotterdam begon de lijstaanvoerder uitstekend. Al na 32 seconden werd de score geopend. HOV/DJSCR-doelman Mo Amraoui ging in de fout bij een afstandsschot van Roy Endhoven. Jongeling Jimmy Baars was even later twee keer dicht bij een 0-2, maar trof de paal en zag daarna zijn inzet gekeerd worden door Amraoui. Die tweede treffer kwam uiteindelijk op naam van clubtopscorer Indy van Koert.

Vlak voor rust deed de thuisploeg iets terug. De Kudelstaartse defensie kreeg een hoekschop niet goed weg waardoor Rachid Nassiri van dichtbij de aansluitingstreffer kon maken: 1-2. Vroeg in de tweede helft werd de marge teruggebracht naar twee doelpunten. Daarvoor kregen de bezoekers wat hulp van HOV/DJSCR-verdediger Caron Kloppert, die een rebound – nadat een schot van Maarten van Putten op de paal belandde – ongelukkig in zijn eigen doel werkte.

Nog geen minuut later stond alweer de 2-3 op het scorebord. Uit een vrije trap tikte Nourdin Akachar de bal binnen. Toch kwam RKDES eigenlijk niet in de problemen en liep het uit naar een ruime overwinning. Invaller Robin van de Steeg pikte zijn doelpuntje mee en Van Koert, die ondanks interesse van andere clubs heeft aangegeven RKDES trouw te blijven, bepaalde met zijn 22ste goal van dit seizoen de eindstand op 2-5.

Inmiddels heeft de ploeg van Kiri Kalaitzis een voorsprong van vijf punten op nummer drie FC IJsselmonde. Met nog vier duels te gaan kan promotie ze nauwelijks nog ontgaan, want de eerste twee gaan rechtstreeks omhoog. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de promotiepoule.

Archieffoto: Jaap Maars