RKDES zet ook concurrent Sporting Leiden opzij

RKDES is halverwege de promotiepoule op weg naar de tweede klasse nog altijd ongeslagen. De ploeg van Kiri Kalaitzis zette de opmars door tegen concurrent Sporting Leiden, dat op een 0-2 nederlaag getrakteerd werd.

Nadat de Kudelstaarters aan een vroege openingstreffer ontsnapten toen Trogillio Pinas rakelings naast kopte, nam RKDES de regie over in de wedstrijd. De bezoekers voetbalden beter, kwamen regelmatig in de buurt van het Leidse doel en opende na een kleine twintig minuten de score. Uit een vrije trap van Elias El Hadji kon Roy Endhoven de 0-1 binnen komen. Vlak voor rust werd de marge zelfs verdubbeld. Oog-in-oog met doelman Delano van Wanrooij faalde clubtopscorer Indy van Koert niet: 0-2.

In de tweede helft gaf Sporting Leiden iets meer gas. De Kudelstaartse defensie wist van geen wijken. De grootste kans voor de thuisploeg kwam van de voet van Koos de Haas, maar hij plaatste de bal naast. Sporting Leiden nam veel risico om een aansluitingstreffer te forceren en RKDES verzuimde in de tegenstoot een grotere uitslag te noteren.

Door de 0-2 overwinning blijft RKDES koploper. Van de eerste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen en eentje gelijk gespeeld. Volgende week wacht het uitduel in Rotterdam tegen hekkensluiter HOV/DJSCR. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de promotiepoule.