Rob Overkleeft wordt Hoofd Opleidingen bij Geuzen Middenmeer

Rob Overkleeft is door GeuzenMiddenmeer benoemd als Hoofd Opleidingen. De Soestenaar gaat vanaf 1 augustus aan de slag met zijn nieuwe functie. Naast zijn functie als Hoofd Opleidingen zal Overkleeft ook als mental coach van een aantal assistent-scheidsrechters van de KNVB in het Betaald- en Topklasse voetbal aan de slag gaan.

Overkleeft was eerder al Hoofd Jeugdopleidingen bij de Amsterdammers maar zal nu ook nauw verbonden zijn met de senioren en selectie elftallen. “Het is vooral de bedoeling dat er meer aandacht komt voor de overgang tussen de jeugd en de eerste elftallen. We willen de jeugd voor de club behouden en daarmee aan een sterk eerste elftal werken. Het grootste verschil met mijn oude en nieuwe functie is dus vooral dat ik naast de jeugd ook de senioren erbij ga doen.”

Overkleeft werkte de afgelopen jaren als docent voor de KNVB en gaf trainers- en scheidsrechterscursussen bij onder andere SO Soest, SV Laren’99, ASC Nieuwland, CJVV en Quick Amersfoort. “Ik werkte al als KNVB docent en ga nu ook een aantal scheidsrechters individueel begeleiden zodat ze iedere week goed in hun vel zitten en op het top van hun kunnen wedstrijden kunnen fluiten.”

Eerder was Overkleeft ook al hoofd jeugdpleidingen bij de club uit Amsterdam-Oost en werd het tot tweemaal toe naar voren geschoven als interim trainer. “Ik ken de club net als Carlos heel goed en samen gaan we heel nauw samenwerken om Geuzen naar een hoger plan te tillen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Archief

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)