Rob Overvliet (Amstelveen) keert snel terug bij Noordwijk

Het verblijf van Rob Overvliet bij zaterdag tweedeklasser Amstelveen blijft beperkt tot één seizoen. De 24-jarige verdediger keert terug bij de club waar hij afgelopen zomer vandaan kwam: Noordwijk. “Ik heb het heel erg naar mijn zin hier, maar alles in mij zei dat ik terug moet naar het niveau waar ik thuis hoor.”

Geen onvertogen woord over Amstelveen, maar Overvliet had zich naar eigen zeggen een beetje verkeken op de stap omlaag: van de Hoofdklasse naar de tweede klasse. “Ik wist van tevoren wat mij ongeveer te wachten zou staan, al heb ik het misschien een beetje onderschat. We trainen twee keer in de week, de meeste spelers doen het hier voor hun lol en ik merk dat een stukje fanatisme en professionaliteit ontbreekt. Het is mij allemaal net even te relaxed en het niveau is mij net iets te laag. Alles is bij Amstelveen goed geregeld, maar ik mis iets wat ik bij Noordwijk wel kan vinden.”

Het contact met zijn oude werkgever, waar hij drie seizoenen speelde, was snel gelegd. “Ik ken de club al drie jaar en zij waren zeer geïnteresseerd in mij. Ik ben daar zeker niet op een verkeerde manier weg gegaan, heb vorig seizoen in de tweede seizoenshelft bijvoorbeeld alles gespeeld en heb een hele fijne tijd gehad. Ik twijfelde of ik wel weg moest gaan, maar had mijn woord al gegeven aan Amstelveen. Het draait nu een beetje stroef bij Noordwijk, het lukt niet om de stap naar de Derde Divisie te maken, en ze hebben veel behoefte aan mij als persoon en als voetballer.”

Na een goed gesprek met trainer Dogan Corneille besloot Overvliet volgend seizoen terug te keren in de Bollenstreek. “Ik ging bij mijzelf na: als ik dit nog 6/7 jaar volhou op dit niveau, heb ik niet het maximale eruit gehaald. Ik heb het echt naar mijn zin bij Amstelveen, maar alles in mij zei dat ik terug moet naar het niveau waar ik thuis hoor. Met Dogan heb ik altijd goed contact gehad. Hij is een fijne trainer en het voordeel is dat ik precies weet waar ik aan toe ben bij de club.”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG