Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink als trainer bij ZSGOWMS

Rob Rijnink (OSV) volgend seizoen aan het roer bij Pancratius

Rob Rijnink volgt na dit seizoen Bart Jansen op als hoofdtrainer van zondag tweedeklasser Pancratius. Rijnink, die momenteel het seizoen afmaakt bij derdeklasser OSV, heeft een contract voor één seizoen getekend in Badhoevedorp, met de optie voor een langer verblijft.

De oefenmeester voerde twee gesprekken met de directie, waarin er van beide kanten meteen een goed gevoel was. “Het ging best snel. Ik ken de club al een beetje van vorig seizoen (toen kwam hij Pancratius met ZSGOWMS twee keer tegen, red.) en het was mij al duidelijk geworden dat dit een hele grote club is. Ze hebben een mooie accommodatie, zijn ambitieus. Het hele plaatje klopt.”

Donderdagavond stelde hij OSV, waar Rijnink in januari een contract tot het eind van het seizoen tekende, op de hoogte van zijn besluit. Vanaf volgende week zal zijn blik ook voorzichtig op Pancratius worden gericht. “Ik ga meteen praten met de stafleden, zodat ik een beter beeld krijg wat ik van ze kan verwachten. Daarna zal ik ook met verschillende spelers gaan praten. Ik heb Pancratius dit seizoen nog niet gezien, en dat zal ook een beetje lastig worden met OSV, maar ik hoop dat het dit seizoen nog mogelijk is.”

Pancratius is erg tevreden met de aanstelling van Rijnink. “Rob is ruwe bolster met een blanke pit. Hij weet wat hij wil met de spelers en kan dit ook in de gesprekken goed uitleggen. Hij is erg gedreven, loyaal aan spelers en club, enthousiast en vakgericht. Rob wil graag wat voor de club gaan betekenen en zal dan ook de samenwerking zoeken met het hoofd jeugdopleidingen en andere trainers”, luidt de verklaring van de Badhoevedorpers.

De oefenmeester, die jarenlang de leiding had bij competitiegenoot ZSGO/WMS, hoopt zelf met de huidige nummer drie van de zondag tweede klasse B volgend seizoen wederom voor de prijzen te kunnen spelen. “Het bestuur en de technische commissie verwachten met Rob Rijnink een bekende persoonlijkheid binnen te halen. Een man die in staat is met de selectie en de club, sportief gezien, toe te werken naar een hoger niveau.”

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)