Robinhood haalt verrassend hard uit tegen Amstelveen

Robinhood heeft theoretisch nog een kleine kans om directe degradatie uit de zaterdag derde klasse C te ontlopen. De Amsterdammers noteerden met een afgetekende 7-2 overwinning op Amstelveen Heemraad de tweede competitiezege van dit seizoen.

Amstelveen had op bezoek bij de hekkensluiter nog iets goed te maken van het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen. Dat kwam er helemaal niet van, want een fantastisch spelend Robinhood zocht de combinaties en tikte een redelijk gehavend Amstelveen (zonder vier basisspelers) weg. Dat begon al na een kwartier toen Quincy Sana de score opende. Reshad Haidari bracht de bezoekers weer op gelijke hoogte, maar vijf minuten later zorgde Kings Darko er met twee treffers voor dat de ruststand op 3-1 werd bepaald.

Gelijk na de rust was diezelfde Darko dicht bij de 4-1, alleen voorkwam de paal zijn hattrick. Daarna was het snel gedaan. Elton Riedewald gooide het duel met twee treffers definitief in het slot: 5-1. Namens de Amstelveners maakte Naole Gurmesa de nederlaag iets draaglijker, die uiteindelijk door goals van Benko Kofi en Racso Williiam op 7-2 werd bepaald.

Terwijl Robinhood nog drie duels heeft om een achterstand van vijf punten op nummer voorlaatst CTO’70 goed te maken, blijft Amstelveen ondanks de smadelijke verliespartij toch in de race voor de derde periode. In die stand staat de ploeg van Laurens ten Heuvel een punt achter FC Hilversum.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.