RODA ’23 door het oog van de naald tegen Zwanenburg

In de nacompetitie van de tweede en derde klasse blijft RODA ‘ 23 kans houden op handhaving. De ploeg van Marco Bragonje won, na verlenging, met 4-3  van Zwanenburg. De ploeg van Edwin Eefting speelt daardoor komend seizoen weer in de derde klasse. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte RODA de 3-3 door Leliveld. Het was eveneens Lelivel die RODA ook de zege bracht.

De ploeg uit Bovenkerk schoot uit de startblokken. Al na twintig seconden stond de ploeg van Marco Bragonje op een 1-0 voorspong. Een lange bal van Tim van Heusden komt  bij Tim Engelen terecht en die passeert, nadat hij het strafschopgebied is binnen gedrongen passeert hij doelman Remco van Schaagen. Nog geen drie minuten later was het echt echter al weer gelijk toen Hollander Daan Stevens klopte. Vorige week deden beiden teams er negentig minuten over om tot die stand te komen. Nu was het na vier minuten al zo ver.

De Trap

Daarna ontstond er een fase waarin het spel beiden kanten op kon. Het was echter weer Hollander die Zwanenburg in de 27ste op voorsprong zette (1-2). Die treffer betekende op dat moment dat RODA zou degraderen naar de derde klasse.  Op slag van  rust, in de extra tijd, werd het drama nog groter voor de thuis club. Van Veen passeerde Stevens voor de derde keer en zette Zwanenburg op een 1-3 voorsprong.

x

De tweede helft wist RODA dus wat het te doen stond. Minimaal twee keer scoren om er een verlenging uit te slepen. De ploeg van Bragonje had dat in ieder geval goed begrepen want na een minuut spelen stond het 2-3. Stef Leliveld gaf de assist en weer was het Tim Engeln die afrondde. De ploeg uit Bovenkerk bleef de aanval zoeken en kreeg ook kansen. Engeln bediende Lennart Rust maar zijn poging trof geen doel.

Het overwicht bleef aan Bovenkerkse zijde. Het was wachten op het doelpunt, maar de bal wilde er maar niet in. Na de drinkpauze begon de tijd een steeds grotere rol te spelen. In de 82ste minuut werd Melvin Joling diep gestuurd, maar zijn  inzet was een eenvoudige prooi voor Van Schaagen. In de aller laatste minuut van de wedstrijd is het uiteindelijk Stef Leliveld die Bovenkerk doet ontploffen. De middenvelder haalt verwoestend uit (3-3) en zorgt er voor dat RODA er een verlenging uit sleept.

xx

In de eerste helft van de verlenging werd er niet gescoord, maar in de 106e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Gesteund door de fanatieke aanhang op ‘de trap’ zorgde Leliveld voor de bevrijdende treffer (4-3).