RODA ’23 schakelt Elinkwijk uit na strafschoppen

Zondag derdeklasser RODA ’23 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De ploeg van Marco Bragonje rekende in Utrecht af met zondag tweedeklasser Elinkwijk. Na een 1-1 eindstand moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Deze werden door de Bovenkerkers het best genomen: 3-4.

De bekerwedstrijd ging vrijwel de hele wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kregen een paar goede mogelijkheden, maar in de openingsfase eindigde geen van deze tussen de palen. Snelle uitbraken van beide teams kregen niet het gewenste gevolg en doelmannen Yahya el Mansori (Elinkwijk) en Daan Stevens (RODA ’23) hoefden alleen in te grijpen bij gevaarlijke voorzetten.

IMG_4859

In de tweede helft begon RODA ’23 goed en leidde dit in de 54ste minuut zelfs tot de openingstreffer. Roy van Essen werd door Junior Tiller richting het doel gestuurd en hij kon de bal over El Mansori heen wippen: 0-1. Lang konden de gasten hier echter niet van genieten, want nog geen minuut later stond het weer gelijk. Een voorzet van Alain de Koter werd door Jeffrey Pfoster doorgekopt, waarna Don Cornet met een rake kopbal voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

IMG_4831

Beide ploegen roken nog de kans op de 2-1, maar deze viel niet. Het ontbrak telkens aan zorgvuldigheid in de laatste pass om een echt uitgespeelde kans te creëeren. Strafschoppen moesten de beslissing brengen in dit bekertreffen. Namens de gasten wisten Stijn Konings, Michael Crombeen, Kevin Schut raak te schieten vanaf elf meter. Elinkwijk vond ook drie keer het net, totdat Nick van Schaik de paal raakte. Uiteindelijk besliste Matthijs Coenradi de strafschoppenserie in het voordeel van de Bovenkerkers: 3-4.

IMG_4968

In de kwartfinale treft RODA ’23 eersteklasser AFC ’34, dat in de achtste finales nog stuntte tegen Topklasser Spakenburg. De wedstrijd wordt zeer waarschijnlijk op Tweede Paasdag (28 maart) in Bovenkerk gespeeld. De winnaar plaatst zich dan voor de halve finale en wint meteen een ticket voor de landelijke KNVB-Beker.

Bekijk hier de beslissende strafschop van Matthijs Coenradi. (Beeld Elinkwijk)