RODA’23 mist beladen penalty

RODA’23-speler Frank van den Heuvel kon de spanning blijkbaar niet aan want zijn penalty werd gestopt door RKAVIC-doelman Sven Veening. Het was het begin van een bizarre twaalf minuten voetbal. Het duel dat bij 0-1 en een strafschop voor RODA’23 begon eindigde toch in 1-1.

Het slot van het duel moest worden overgespeeld omdat eerder dit seizoen de scheidsrechter RKAVIC-speler Raimy Dossett was vergeten een rode kaart te geven (na zijn tweede gele). RODA’23 ging in beroep en werd in het gelijk gesteld. De KNVB besliste dat de laatste twaalf minuten moesten worden overgespeeld. RKAVIC stond met 0-1 voor en RODA’23 mocht een strafschop nemen. Het was het gesprek van de dag in Amstelveen.

Frank van den Heuvel, de penaltyspecialist van RODA’23, had nog nooit namens de club gemist maar de spanning werd hem nu toch te veel. Sven Veening zat in de goede hoek en verwerkte de bal tot hoekschop. RODA’23 –trainer Jean-Paul van Zoghel: “Hij was te zacht ingeschoten en Frank koos ook de verkeerde hoek. In de eerste wedstrijd nam hij volgens mij de andere hoek. Ik denk toch dat het de spanning was.”

RKAVIC-trainer Dave Samson: “Ik heb er niet van geslapen vannacht. Er staat zoveel op het spel. De penalty stopt Sven prima en dan nog geven we het weg. Dit moet je toch een enorme boost geven maar dan lopen er weer twee te slapen en dan spelen we als nog gelijk.” Twee minuten na de strafschop speelde Jorn Merkus Wouter van de Klugt simpel uit. Knullig verdedigd zeiden beide trainers na afloop. De voorzet die misschien tien centimeter boven de grond was werd door Stefan van Haagen goed ingekopt. Samson: “Eerst gaat Wouter (van de Klugt, red.) in de fout en daarna staat Stef van Leenen niet goed op te letten. Ongelofelijk.” Van Zoghel: “De voorzet had er inderdaad niet mogen komen maar daarna maakte Stefan van Haagen het goed af.”

In de resterende minuten gingen beide ploegen nog wel op zoek naar de overwinning. Roy Lagendijk kreeg namens RKAVIC vlak voor tijd nog de beste kans maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen schoten weinig op met de puntendeling. Met nog één wedstrijd voor de boeg hebben RODA’23 en RKAVIC net als SCW dertig punten. VVC heeft een punt minder. Twee van die vier ploegen zijn na zaterdag veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.