RODA’23 verpulvert rode lantaarndrager SDZ

De zon scheen volop in Amsterdam, maar het regende doelpunten in stadsdeel west. Het gedegradeerde SDZ kreeg ouderwets en ongenadig billenkoek van het gretige RODA’23, RODA dat nog altijd loert op een troostprijs aan het einde van de rit. Het werd liefst 1 tegen 15.

Imago

Dubbele cijfers? Het zou misschien wel verboden moeten worden. Maar, het is all-in de game. Spelers die dit meemaken zullen het nog lang bij zich dragen. SDZ was al gedegradeerd, maar de huid duur verkopen? Nee, daar deden ze op moederdag bij SDZ niet aan. De club heeft inmiddels een karrenvracht aan nieuwe spelers aangetrokken voor het komende seizoen, heeft straks bij de start van het nieuwe seizoen ook een Amsterdamse coach voor de groep staan en doet er via de eigen media veel aan positief in het nieuws te komen. Maar, de gigantische oor wassing van liefst 1-15 zal niet bijdragen aan een positiever imago, dat broodnodig moet worden opgepoetst aan de Transformatorweg.

Niet te benijden

Een ploeg zonder ziel, tempo en kwaliteit. Het was voor interim coach Nick van Beek een lijdensweg die over twee weken ‘gelukkig’ ten einde komt. Met twee rode kaarten (Robin Kleefstra en Ronan Mustamu) en vijftien tegendoelpunten mag moederdag 2024 tot één van de dieptepunten van dit seizoen worden bestempeld. Na zeer roerige jaren zal de club hard moeten gaan bouwen aan de weg omhoog.

Speeltuin

En RODA’23? Dat waande zich in een speeltuin. De ploeg van Bnar Toofeek besloot bij de rust niet de wedstrijd ‘lekker uit te spelen’ maar vol gas naar voren te gaan. Mede daardoor staat RODA in doelsaldo weer in de plus, is het één van de meest scorende ploegen in de competitie en blijft het groeien. Toofeek, coach van de Bovenkerkers was in zijn nopjes met de prestatie van zijn pupillen. ,,Ik zag zoveel drive en energie bij de jongens. We wilden steeds meer. Heel veel ging goed vandaag en dat is mooi. We hebben nog behoorlijk wat kansen niet benut, anders was de score in de twintig gelopen en daarmee overdrijf ik niet. De spelers gunden elkaar ook echt wat.”

Goed gevoel

Chaid Ahamout was met drie doelpunten de topscorer van de middag. Thomas van Beast (2), Tom Kok (ook 2) en Abdellah Allalj, Bart van den Boogaard, Nick Leerkes, Quint Piris, Miquel van Duin, Viggo Peters, Milan Egberts en tot slot Kelvin van Dijk waren de overige spelers die doel troffen. ,,Er was veel speelplezier en als coach heb ik genoten. We zijn veilig sinds vorige week, na een belabberde seizoenstart. Nu zijn we bezig met een eindsprint. Het voelt in alles goed.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)