Home / Algemeen / RODA’23 door winst in Ouderkerk ver weg van alle zorgen

RODA’23 door winst in Ouderkerk ver weg van alle zorgen

Er zat behoorlijk wat opluchting bij Cor ten Bosch na de 2-3 overwinning op Ouderkerk. Met nog één wedstrijd te gaan is zijn RODA’23 zeker van een langer verblijf in de zondag derde klasse C. “Ik ben blij dat het nu afgelopen is, dat we ons gered hebben.” Tegenstander Ouderkerk wacht nog een lastige slotdag waarin directe handhaving veiliggesteld moet worden.

De oefenmeester vond het een ‘bizarre wedstrijd’. “Ik denk dat wij verdiend gewonnen hebben, maar man, wat hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Voor de rust moet het 4-0 zijn. Dan gaan we zomaar een bal stiften in plaats van het zakelijk te houden.” Ten Bosch doelde daarbij op een actie van Melvin Joling, die na een half uur spelen oog-in-oog met doelman René de Jong iets moois in gedachten had. De uitvoering was echter minder, waardoor De Jong de bal eenvoudig uit de lucht kon plukken.

Wanneer Joling zakelijker was geweest, had de aanvaller de wedstrijd in een vroeg stadium kunnen beslissen. Op dat moment hadden de Bovenkerkers al een 0-2 voorsprong te pakken. Een afstandsschot van Patrick Engelmoer belandde met veel geluk – via de paal en de rug van De Jong – in het net en Joling stond vogelvrij bij de tweede paal om een voorzet van Tim Engeln binnen te lopen.

Waar de beslissing uitbleef, profiteerde Ouderkerk door met wat geluk de aansluitingstreffer te produceren. Een schot van Mitchel Melissen werd gekeerd door doelman Daan Stevens, die de bal recht voor de voeten van Remy van Luyn tikte. De gelegenheidsspits, vorig seizoen nog de doelman, schoot eenvoudig raak: 1-2. Even later mocht Joling opnieuw alleen op het Ouderkerkse doel af, maar stond nu de paal een tweede doelpunt in de weg.

In de tweede helft kwam een gehavend Ouderkerk, dat vooral in defensief opzicht veel afwezigen had, beter in het spel. Zo schoot Wesley Wendel de bal recht op Stevens. Vrijwel uit het niets vergrootte RODA’23 na een uur spelen de voorsprong. Een voorzet van Engeln leek in niemandsland te belanden, Wouter Roosjen verwerkte de bal niet goed en de alerte Tim Steij maakte hier dankbaar gebruik van door de 1-3 op het scorebord te brengen.

Het antwoord van Ouderkerk liet niet lang op zich wachten. Na een goede combinatie kwam de bal terecht bij Melissen, die de achterstand weer iets draaglijker maakte. Meer zat er niet in voor de Ouderkerkers. “Ik miste drie van de vier verdedigers. Ik kan de jongens niets verwijten, ze hebben hun stinkende best gedaan, maar in verdedigend opzicht zie je dat het nog wat onwennig is. Daardoor gaven we veel ruimte weg”, vond trainer Lex van der Horst.

Zijn collega was vooral blij met de drie punten. “Wij zijn al weken niet in goede doen. Ik ga mij niet verstoppen achter de belangrijke spelers (Niels Vahlkamp en Yorick van der Deijl, red.) die wij missen. Het is een heel lang seizoen geweest, dat we in de eerste drie maanden hebben weggegooid. De eerste wedstrijd was kenmerkend voor het hele seizoen. Het eerste uur speel je Sporting Martinus helemaal zoek, en dan verliezen we met 5-1. Zo’n geflatteerde uitslag. Ik word er helemaal gek van. Wij kunnen heel slecht verdedigen en zijn niet meedogenloos genoeg. Wij denken dat we heel goed zijn, maar met alleen dat red je het niet.”

RODA’23 is nu ver weg van alle problemen, Ouderkerk moet nog aan de bak. Door de resultaten op de andere velden staan zij nu op de elfde plaats (nacompetitie). Van der Horst: “De situatie is nu duidelijk: wij moeten winnen van Fortius. Er is geen andere optie. Daarna zien wij wel wat de concurrentie doet. Maar ik blijf er zeker van dat wij erin blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend