RODA’23 (zaterdag) bekroont foutloze reeks met periodetitel

Het zaterdagelftal van RODA’23 heeft de eerste prijs van dit seizoen in de wacht gesleept. De ploeg van Jordy Roedoe versloeg subtopper FC Amsterdam met 7-1 en is hierdoor nog altijd zonder puntverlies in de vierde klasse E. Het leverde de Bovenkerkers de periodetitel op.

Na acht zeges op rij durft Roedoe het eindelijk uit te spreken: RODA’23 moet kampioen worden. Waar de oefenmeester voorafgaand aan het seizoen en na een paar duels nog voorzichtig bleef, kan hij er na acht zeges niet meer omheen. “De laatste keer dat we elkaar spraken, was ik kritisch over het aantal doelpunten. De week daarop wonnen we gelijk met 1-11, dus ze hebben het interview goed gelezen.”

Tegen FC Amsterdam maakte RODA’23 in de tweede helft het verschil. Een 2-1 voorsprong bij rust – Robin Visser en Justin Groenen scoorden namens de thuisploeg, FC Amsterdam-aanvaller Romario Stuart deed iets terug – werd uitgebouwd naar een 7-1 zege. “Je ziet telkens dat tegenstanders snel stuk zijn en wij verder ons spel kunnen spelen”, blikte Roedoe terug.

Doelpunten van Groenen, Jesper Hottentot, Ivo Leliveld, Lennart van der Leest en Kees Rikers brachten de Bovenkerkers de overtuigende zege. Twintig minuten voor tijd, bij een 4-1 voorsprong, bracht Roedoe noodgedwongen Bnar Toofeek. De trainer van de Zondag 1, ook oud-speler, had zich aangeboden plaats te nemen op de reservebank. “Ik moest al vrij snel in de wedstrijd wisselen, iemand die ik inbracht bleek toch niet zo fit te zijn. Dus ik moest wel. Bnar kan nog steeds heerlijk voetballen.”

De achtste winstpartij brengt RODA’23 steviger aan kop. “Het is nu zaak zo snel mogelijk kampioen te worden, dat we snel naar volgend seizoen kunnen bouwen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.