RODA’23 (zaterdag) bereidt kampioensfeest voor: “Hoef de jongens niet te motiveren”

Het was dit seizoen niet de vraag of, maar wanneer RODA’23 kampioen van de zaterdag vierde klasse E wordt. Komend weekend kan de ploeg van Jordy Roedoe het karwei afmaken tegen Diemen. “Als er bij RODA’23 een feestje is, is het ook echt feest.”

Direct na de 0-4 zege op bezoek bij Hertha werd een Facebook-evenement aangemaakt, familie en vrienden uitgenodigd en alvast geld apart gelegd voor een drankpot. In de dagen die volgden, kwam er ook meer naar buiten hoe het feestje eruit komt te zien. Inmiddels is er een frietkraam geregeld en zullen er dj’s en zangers aanwezig zijn. “Ik weet niet wat ons nog meer te wachten staat, daar is de evenementencommissie vanuit de groep best geheimzinnig over”, zegt Roedoe. “We laten het lekker over ons heen komen. Maar het is belangrijk dat we eerst die wedstrijd winnen.”

Dat is geen vanzelfsprekendheid, want vlak voor de winterstop hadden de Bovenkerkers de nodige moeite met het stugge Diemen. Pas in de 85ste minuut stelde Robin Visser de drie punten veilig. Roedoe verwacht eenzelfde soort Diemen. “Ze staan niet voor niks derde, ze hebben best een inhaalslag gemaakt. Wij hebben ons nog nooit aangepast aan de tegenstander en dat ben ik zaterdag ook zeker niet van plan.” Daarbij helpt het dat zijn ervaren ploeg wel bekend is met het spelen van cruciale wedstrijden. “Er komen altijd andere spanningen bij kijken, maar daar maak ik me niet echt zorgen om.”

De oefenmeester, bezig aan zijn laatste weken bij de koploper, is het hele seizoen voorzichtig geweest in zijn uitspraken. Hij weigerde telkens het woord ‘kampioenschap’ in zijn mond te nemen. “Ik wilde niet te hoog van de toren blazen. Dat is mijn persoonlijkheid, zo ben ik. Goed kijken en niet teveel praten. Dat legt namelijk een bepaalde druk meer. De jongens zijn ook vrij nuchter. Zij weten wat de doelstelling is en ik probeer alles onder controle te houden zodat we niet dingen gaan doen waardoor het uiteindelijk anders zou lopen.”

Wel werd in de afgelopen weken afgesproken dat RODA’23 voor Pasen – daarna ligt de competitie drie weken stil – kampioen wil worden. Komend weekend kan het karwei worden afgemaakt. “Ik hoef de jongens niet te motiveren hoe belangrijk de wedstrijd is. Dat is voor mij als trainer ook lekker.” Bij winst kan het feest losbarsten. “En als er bij RODA’23 een feestje is, is het ook echt feest.”

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)