RODA’23 (zaterdag) in hectisch en doelpuntrijk duel voorbij Ouderkerk

In de nacompetitiederby van RODA’23 tegen Ouderkerk kwamen de toeschouwers ogen tekort. De ploeg van Peter Grifhorst won met 5-3, waar het volgens de keuzeheer wel 9-8 had kunnen zijn. Het duel lag bovendien in de tweede helft lang stil vanwege het uitvallen van Thijs van Barneveld. De speler van Ouderkerk werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd en is gelukkig weer bij kennis.

“Het was een hele hectische middag. Eigenlijk door alles. De doelpunten en vooral de ongelukkige botsing van Van Barneveld met mijn speler Melle de Ruijter. Het was lang onzeker of het duel nog door zou gaan. Maar nadat we vernamen dat hij weer bij bewustzijn was, werd het duel uitgespeeld”, blikte Grifhorst terug.

Het duel begon slecht voor RODA’23, dat zich vorige week tegen Sporting Martinus plaatste voor de nacompetitie. Na acht minuten opende Ouderkerk de score via Stijn Pocerattu. In het verdere verloop van het eerste bedrijf nam Ivo Leliveld zijn ploeg bij de hand door via een loepzuivere hattrick voor een 3-1 voorsprong te zorgen. “Uitgerekend de good old Ivo Leliveld. Hij is lang geblesseerd geweest en raakte onlangs bij zijn rentree op de training drie van de twintig ballen kwijt. En nu schiet hij er drie in. Fantastisch.”

Na rust bouwde RODA’23 de riante marge zelfs uit naar 5-1 via twee treffers van Luuk Thijs. Met een uur op de klok moest de thuisploeg verder met tien man, omdat Grifhorst al zijn wissels had verbruikt. Vijf minuten later overkwam Ouderkerk hetzelfde na het ongeluk met Van Barneveld. Toch kwamen de gasten na de hervatting nog terug tot 5-3 via doelpunten van opnieuw Pocerattu en Frank Beekveldt. Grifhorst: “Het leek wel of het oponthoud meer impact had op onze ploeg dan op Ouderkerk. Ik baalde er ook van dat we na die 5-1 meerdere kansen op de 6-1 of 7-1 lieten liggen.”

Ondanks dat de uitgangspositie met het oog op de return voor RODA’23 in het slot wat minder werd, was het louter feest bij de Bovenkerkers na afloop. “Het is voor ons al een grote overwinning dat we vorige week de nacompetitie haalden. Een groot compliment naar die jongens en de technische staf voor wat wij na de winterstop hebben gepresteerd. Als wij de opdrachten uitvoeren geef ik ons negentig procent kans dat we de volgende ronde halen. De jongens zijn er in ieder geval op gebrand mijn afscheid extra glans te geven met een promotie.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zaterdag.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!