RODA’23 (zaterdag) kan champagne alvast koud zetten

Zaterdag vierdeklasser RODA’23 kan volgend weekend de eerste kampioen van dit seizoen uit de regio worden. De ploeg van Jordy Roedoe kende bij Hertha een goede generale met een 0-4 overwinning. Bij winst op Diemen kunnen de champagneflessen worden ontkurkt.

Op bezoek bij de subtopper maakten de Bovenkerkers geen fout. Na twintig minuten werd de score geopend door Melvin Joling. Een kwartiertje later was de rappe buitenspeler opnieuw trefzeker, nu op aangeven van Koen Polfliet. RODA’23 maakte het spel en Hertha probeerde er af en toe uit te komen met een lange bal. De thuisploeg had op slag van rust bijna succes, maar doelman Mike van Zwieten pakte een strafschop.

In de tweede helft ging het spel op en neer, zonder echt grote kansen aan beide kanten. Daar kwam na ruim een uur spelen verandering in. Na een sterke individuele actie schoot Joling fraai raak en voltooide daarmee zijn hattrick. Uiteindelijk pikte invaller Robin Visser zijn doelpuntje mee door goed af te ronden na een verre inworp van Paul Bosse. Daarmee bepaalde hij vijf minuten voor tijd de eindstand op 0-4.

Met een voorsprong van dertien punten op Eemnes, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, kan RODA’23 zich volgende week tot kampioen kronen. Dan moet er wel worden gewonnen van nummer drie Diemen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.