RODA’23 (zaterdag) kroont zich na moeizame zege tot kampioen

RODA’23 heeft het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse E binnen gesleept. De ploeg van Jordy Roedo had op eigen veld de nodige moeite met Diemen, maar won wel: 2-1. De Bovenkerkers zijn daardoor de eerste kampioen in de regio.

Kampioenswedstrijden zijn vaak niet mooi en dat was ook bij RODA’23 het geval. Een voordeel was dat de thuisploeg al vroeg in het duel aan de leiding kwam. Lennart Rust zag doelman Nick van den Hengel iets te ver voor zijn doel staan en liet de sluitpost met een fraai schot kansloos. Vanaf dat moment leek de wedstrijd beslist; RODA’23 kon de superioriteit op de ranglijst (tien punten voorsprong) niet tot uitdrukking brengen in een grotere uitslag en Diemen kwam niet verder dan een paar schotjes uit de tweede lijn.

Een gemiste kans van Melvin Joling, de laatste weken flink op schot voor de Bovenkerkers, was na ruim een uur spelen typerend voor de gastheren. Moedeloos riep Roedoe: “man, man, man.. Normaal gaat die er altijd in, maar vandaag niet…”. Bovendien wilde Diemen niet meewerken aan een feestje. Daarom strafte invaller Koen Buskermolen een kwartier voor tijd een verdedigingsfout af: 1-1.

De medailles konden door die gelijkmaker weer terug in de tas. Toch waren alle festiviteiten niet voor niks geregeld, want in de 84ste minuut werd de voorsprong hersteld. Nadat een kopbal van Lennart van der Leest tegen de lat gaat, werkte Melvin Joling in de rebound de bal alsnog binnen. Zo kon Roedoe opgelucht ademhalen en na het laatste fluitsignaal de sloot opzoeken. Dat het uiteindelijk behoorlijk moeizaam ging, maakte de Bovenkerkers weinig uit.

RODA’23 mag zich – een week voor Pasen, wat ook de doelstelling was om het karwei op tijd te klaren – de eerste kampioen in de regio noemen. Na het weekend een videoreportage van het kampioensfeest in Bovenkerk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)