RODA’23 (zaterdag) neemt afscheid van Peter Grifhorst

Er komt na dit seizoen een eind aan Team Grifhorst, zoals naamgever Peter Grifhorst het noemt. De oefenmeester heeft te horen gekregen dat zijn contract als trainer van zaterdag vierdeklasser RODA’23 niet verlengd wordt.

Een maand geleden werd hem door de technische commissie verteld dat de Bovenkerkse club na dit seizoen met Grifhorst wil stoppen. “Het viel een beetje rauw op mijn dak. Er werd mij verteld dat de club zich meer wil fixeren en concentreren op de zondag (derde klasse, red.). De zaterdag zien ze maar als ‘gezelligheid’. Ik heb ze vervolgens aangeraden hun besluit te heroveren, maar een paar weken werd ik gebeld met de mededeling dat er geen verandering in is gekomen. Ik heb ze keurig bedankt en gezegd netjes het seizoen te zullen afmaken. Geen onvertogen woord over de club.”

Grifhorst staat sinds oktober 2015 aan het roer bij RODA’23, nadat hij het stokje overnam van John de Vries. In zijn eerste seizoen eindigden de Bovenkerkers op een achtste plaats in de vierde klasse C, nu staat het zesde in de vierde klasse E. “Ik heb heel veel jongens bij elkaar gehad met wie ik een paar jaar geleden geweldig heb samengewerkt in de Zondag 2. We promoveerden twee keer op rij. Een paar van de spelers die nu nog in de zondagselectie speelden, hebben toegezegd volgend seizoen ook naar Team Grifhorst te komen. Dan zouden we echt stappen kunnen maken, maar het lijkt nu niet meer door te gaan.”

Ondanks zijn vertrek (‘ik zal me blijven inzetten voor de club’) houdt Grifhorst de deur op een kier. “Een grote groep, zelfs vanuit de zondag, heeft er bij het bestuur op aangedrongen bij te behouden. Iedereen vindt het jammer. Ze hadden me net zo goed kunnen behouden. Ik krijg hier niet heel veel geld voor, doe het voor mijn plezier. Ik heb alles zelf geregeld: de grensrechter, de sponsor, de spelers. De jongens zijn tevreden, we doen het leuk op de zaterdag en het is hartstikke gezellig. Dat is toch wat RODA wil? RODA is mijn club en diep in mijn hart vind ik het jammer dat er zo een einde aan komt. Voor mijn gevoel word ik een beetje naar de achterdeur geleid.”

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)