RODA’23 (zaterdag) neemt na één jaar afscheid van Jordy Roedoe

Het contract van Jordy Roedoe als trainer van zaterdag vierdeklasser RODA’23 wordt niet verlengd. Ondanks de huidige koppositie gaan de Bovenkerkers op zoek naar een nieuwe oefenmeester.

Voor Roedoe kwam de mededeling begin januari – vanwege een paar cruciale wedstrijden kwam het anderhalve maand later pas naar buiten – als een verrassing. “Ik ga nog steeds met alle plezier naar trainingen, er wordt goed getraind en aan de resultaten zal het niet hebben gelegen. Ze (de spelerscommissie, red.) merken dat ik best een ambitieuze trainer ben en het meerendeel van de groep wil liever een ander soort trainer. Ik had het zelf graag doorgezet, zeker met de promotie in zicht.”

In zijn eerste seizoen gaat het vernieuwde zaterdagelftal van RODA’23 fier aan kop in de zaterdag vierde klasse E. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, vindt het vooral jammer dat er zo snel een einde aan komt. “Je wil niet een club na één seizoen verlaten. Een volgende club moet bij mij en mijn ambities passen. Dat ik echt een soort selectiegevoel heb, met bepaalde discipline. Maar ik heb geen haast met het vinden van iets nieuws.”

Roedoe kan nog afscheid nemen met een kampioenschap. De koploper heeft een voorsprong van tien punten op achtervolger Diemen.

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)