RODA’23 (zaterdag) ploetert bij TOS Actief

RODA’23 heeft zich met de nodige moeite ontdaan van laagvlieger TOS Actief. De ploeg van Jordy Roedoe nam door een 1-3 overwinning de drie punten mee naar Bovenkerk en verstevigde zo de koppositie in de zaterdag vierde klasse E.

Echt geweldig was het niet wat de Bovenkerkers lieten zien. Melvin Joling dacht na ruim een kwartier de score te openen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. De dove international Milos ter Woerds kon optimaal profiteren van twijfelachtig optreden: 1-0. Binnen vier minuten werd de achterstand door RODA’23 ongedaan gemaakt. In twee instanties tekende Ivo Leliveld voor de 1-1.

Vlak voor rust namen de bezoekers zelfs de leiding in handen. Uit een vrije trap van Dennis Spitteler schoot Joling raak: 1-2. RODA’23 wilde na de theepauze snel zaken doen, alleen stond het aluminium dit in de weg bij schoten van Justin Groenen en Kees Rikers. Na deze gemiste kansen viel het spel van de Bovenkerkers behoorlijk terug.

TOS Actief, onder leiding van Wesley Venema, was zelf niet in staat om de spanning terug te brengen en de wedstrijd kabbelde naar het einde toe. In de blessuretijd maakte RODA’23 aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Rikers bepaalde Joling met zijn tweede van de middag de eindstand op 1-3.

De Bovenkerkers hebben daarmee de voorsprong op achtervolger Eemnes vergroot naar elf punten. TOS Actief speelt een rol in de marge en staat tiende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)