RODA’23 (zaterdag) verzuimt Eemnes uit te schakelen in titelrace

De titelstrijd in de zaterdag vierde klasse E is nog niet beslist. Koploper RODA’23 had concurrent Eemnes een gevoelige tik kunnen uitdelen, maar de ploeg van Jordy Roedoe gaf op bezoek bij de achtervolger een 0-2 voorsprong uit handen.

In de openingsfase was de spanning voor beide ploegen voelbaar in het veld. Dat veranderde toen de bezoekers in de achttiende minuut door een fraaie vrije trap van Justin Groenen aan de leiding kwamen. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak. Eemnes kreeg de bal niet goed uit het eigen strafschopgebied, Robin Visser maakte ruimte voor een schot en rondde eenvoudig af: 0-2.

Met deze voorsprong zaten de Bovenkerkers op rozen. Binnen zes minuten had Eemnes de aansluiting gevonden. Een snelle aanval over de rechterkant mondde uit bij Laurent Rademaker, die de spanning terugbracht. RODA’23 was het even kwijt en zag de thuisploeg het spelbeeld bepalen.

De gehele tweede helft was heel open, met kansen over en weer. Wel was het lang wachten op een nieuwe treffer. Pas een kwartier voor tijd slaagde Eemnes erin de stand gelijk te trekken. Daniël Kies bracht de gastheren langszij: 2-2. De druk werd opgevoerd voor de slotfase, waarin RODA’23 aan een dure nederlaag ontsnapte.

Door de puntendeling behouden de Bovenkerkers een zeer ruime voorsprong op de concurrentie: zeven punten meer dan Diemen en acht op Eemnes. Bovendien heeft de koploper ook nog een wedstrijd tegoed. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.