Home / Algemeen / Roda’46 wint met 3-0 op bezoek bij SDZ

Roda’46 wint met 3-0 op bezoek bij SDZ

Vorige week speelde SDZ de eerste bekerwedstrijd. Op bezoek in Maarssen werd er met 0-0 gelijkgespeeld, terwijl SDZ het eigenlijk niet heel verkeerd deed. Zaterdag kwam Roda’46 uit Leusden op bezoek. De ploeg uit de zaterdag eerste klasse speelde vorige week gelijk tegen WV-HEDW, de uitslag was 2-2.

Aan het begin van de wedstrijd zakte SDZ nog in, maar daarna zette de thuisploeg hoog druk. Alleen de ploeg van trainer Dick Kooijman bezit genoeg ervaring, dus er kon regelmatig onderuit worden gevoetbald. Beide ploegen wisten enkele speldenprikjes uit te delen. Halverwege de eerste helft ontstond de eerste grote kans voor Maxim van der Meer. Hij schudde z’n tegenstander af en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied. Doelman Daan Broere wachtte en kon met een goede redding de inzet keren. Op slag van rust kwam Roda, redelijk onverwachts op voorsprong. Het schot van Omar Touhami raakte een SDZ-verdediger. Doordat de bal werd geraakt, stond doelman Sil Fiddani uit positie en verdween de bal in het doel.

Tien minuten na rust wist de ervaren Berry Powell ervoor te zorgen dat de voorsprong werd verdubbeld. Na een onderschepping wist hij enkele spelers te omspelen, met een laag schot verschalkte hij Sil Fiddani. Gedurende de tweede helft kreeg SDZ nog meerdere kansen, maar de ploeg van Thijs Sluijter ontbreekt het op dit moment nog aan stootkracht. Zijn ploeg, met veel nieuwe gezichten, gebruikt de bekerwedstrijden om verder stappen te zetten. Zo’n tien minuten voor tijd was de tank bij sommige SDZ-spelers dan ook leeg. Roda wist hier optimaal van te profiteren. De Amsterdammers verspeelden de bal, Roda kon omschakelen. In de zestien werd er keurig afgelegd op linksback Quenten Riphagen. Het schot van de verdediger verdween via de binnenkant van de paal in het doel.

“Het was de jongens tegen de mannen vandaag. We hebben ook wel mogelijkheden gehad, alleen daar moeten we beter mee weten om te gaan. We zitten nog in een proces om steeds fitter te worden en maken daar stappen in”, concludeerde Sluijter. “Soms is het aanvallend nog te speels, we moeten de kansen die we hebben koelbloedig afmaken.” Volgende week ontvangt SDZ WV-HEDW uit Amsterdam-Oost. Op Sportpark Middenmeer won WV-HEDW zaterdagmiddag met 5-0 van Maarssen.