Rode kaart doelman Dijkstra leidt geflatteerde nederlaag voor JOS Watergraafsmeer in

In de zondag Hoofdklasse kende JOS Watergraafsmeer een vervelende middag. De ploeg van Sander Middelbeek ging op bezoek bij DHC uit Delft hard onderuit: 5-2. Een rode kaart vlak voor rust voor doelman Mitchel Dijkstra zorgde ervoor dat JOS Watergraafsmeer meer dan vijftig minuten met een man minder speelde. Door de nederlaag staat JOS Watergraafsmeer nu negende en moet de club uit Amsterdam-Oost nog wat punten verzamelen om de nacompetitie te vermijden.

Op voorhand een zes punten wedstrijd. De winnaar kon zich veilig spelen en dat werd dus DHC, maar daar zat wel een luchtje aan. Trainer Sander Middelbeek was het dan ook niet eens met bepaalde beslissingen van het scheidsrechterlijke trio en voelde zich op cruciale momenten zwaar benadeeld. Zo werd keeper Mitchel Dijkstra in de 36e minuut weggestuurd met een rode kaart nadat hij een schot van een DHC speler probeerde te stoppen. De bal ging ver naast maar raakte daarna de speler. Geel was misschien op zijn plaats maar rood en een penalty zeker niet. Het resultaat was wel dat JOS Watergraafsmeer met een man minder verder moest en de controle over de wedstrijd niet meer had. Het gevolg was dat ex-prof Ricky van den Bergh nu wel de ruimte kreeg, die hij daar voor niet had. Hoewel Van den Bergh iets te zwaar is geworden, kan hij nog steeds een briljante steek pass geven.

Arthur van Metelen in duel met Ricky van den Bergh
Foto Martin van Zurk: Arthur van Metelen probeert Ricky van den Bergh van de bal te krijgen

Met geconcentreerd en fel voetbal ging de ploeg trainer Sander Middelbeek van start en troefde het DHC af. De thuisploeg kreeg kansen via schoten van Arthur van Metelen, Richmond Bossman en Paul Bekker en dat maakte JOS Watergraafsmeer de gevaarlijkste ploeg. DHC werd in het zadel geholpen door een dubieuze strafschop en het wegsturen van de keeper van JOS Watergraafsmeer. De genomen strafschop werd feilloos ingeschoten door routinier van der Bergh; vervanger Colby Harmon was kansloos. Vanaf dat moment raakte JOS Watergraafsmeer het initiatief van de wedstrijd kwijt ,omdat zij een man miste in de verdediging. Bas te Haak was het tactische slachtoffer en dat was zonde, want hij speelde tot dan toe een prima wedstrijd. Tot aan de rust had DHC nog een goede mogelijk om op 2-0 te komen, maar de bal werd op de buitenkant van de paal geschoten. Op slag van rust raakte ook JOS Watergraafsmeer het houtwerk.  Richmond Bossman schoot de bal vanaf de linkerkant op de bovenkant van de lat.

omhaal Paul Bekker
Foto Martin Van Zurk: Paul Bekker scoort de 2-1 met een omhaal

Na rust was het DHC dat goed gebruik van de ruimte kon maken en linkerspits Romano Denneboom kon in de 56e minuut de bal langs keeper Colby Harmon koppen: 2-0. Maar twee minuten later bracht Paul Bekker met een fantastisch omhaal JOS Watergraafsmeer weer terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te schieten. Het leek er even op dat JOS Watergraafsmeer een goed resultaat ging halen en gezien het spel was dat niet onverdiend. Alleen was er weer een discutabele beslissing voor nodig van het leidende trio om de genade slag voor JOS Watergraafsmeer toe te dienen. Vanuit een duidelijke buitenspel positie kon Joren Tromp in de 68e minuut onverdiend de 3-1 binnen tikken. Dat was de nekslag voor JOS Watergraafsmeer. DHC kon daarna makkelijk uit lopen naar 5-1. Men merkte aan de ploeg dat de motivatie verdwenen was. Het was uiteindelijk Bekker die in de 90e minuut met een fraaie kopbal de eindstand op 5-2 bepaalde.

JOS Watergraafsmeer zag door het verlies DHC over hun heen gaan in de competitie stand. En met de wedstrijd van volgende week tegen Magreb ’90 in het vooruitzicht zal het tegen de koploper in de competitie een zware kluif worden.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!