fbpx
Home / Algemeen / Rode kaarten nekken Purmersteijn tegen Putten

Rode kaarten nekken Purmersteijn tegen Putten

Purmersteijn kreeg zaterdag koploper Sterk Door Combinatie Putten op bezoek. Een ploeg die uit vijf wedstrijden 12 punten wist te behalen en een 3-0 nederlaag leed bij achtervolger Swift in Amsterdam. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg met 39 punten uit 30 wedstrijden op een 9e plaats. Bij Purmersteijn was de nederlaag tegen NSC Nijkerk hard aangekomen. Trainer Martin van Ophuizen moest om uiteenlopende redenen vijf selectiespelers missen.

In de beginfase van de wedstrijd was het duidelijk aftasten geblazen en kwamen beide sluitposten nauwelijks in actie. In de 14e minuut sloeg het noodlot voor Purmersteijn toe. Verdediger Rano Burger raakte de bal kwijt aan spits Jurian van de Brink, de verdediger van Purmersteijn haalde Van de Brink neer. De scheidsrechter bestrafte deze overtreding met een rode kaart. In de 30e minuut leek een indraaiende bal uit een hoekschop de verste kruising in te gaan, maar Purmersteijn-doelman Richard de Groot wist met een katachtige reactie de bal alsnog tot hoekschop te verwerken. Het was vooral Purmersteijn dat na de rode kaart ondanks een numerieke minderheid het betere van het spel had en knap combineerde. Daniël Schermer werd in het strafschopgebied aangespeeld en zag Wadie Daouameur links van hem vrijstaan. Het schot van Daouameur ging voorlangs. In de 34e minuut werd wederom spits Schermer in stelling gebracht, ontdeed zich van een verdediger en schoot hard. Zijn schot zou zijn getoucheerd door de hand van een verdediger. De arbiter wuifde het weg tot ontsteltenis van Schermer die verhaal ging halen. Vijf minuten later was het Putten dat op voorsprong kwam. Bij een aanval van de gasten werd de bal het drukbevolkte strafschopgebied ingebracht en het was Jelta van den Broek die wist te scoren. Voor rust was Schermer dichtbij de gelijkmaker, maar zijn poging ging naast.

In de 56e minuut leed Purmersteijn op het middenveld balverlies, kwam de Puttense aanvaller Wilbert Thomassen op de linkerflank in balbezit en met een  hard schot zag hij zijn projectiel in de verre hoek inslaan, 0-2.  Bij een hoekschop in de 62e minuut kreeg Purmersteijn een hoekschop. Er ontstond een opstootje, aangezien een Puttenaar op de voet van Genairo Promes zou hebben gestaan. Echter maakte hij een trappende beweging naar de speler, de scheidsrechter was dat niet ontgaan. Promes kreeg een rode kaart en mocht Purmersteijn met negen man verder. Ondanks het feit dat Purmersteijn met minder spelers speelde, weet de ploeg nog enkele kansen te creëren. Na negentig minuten fluit de arbiter af en verliest de ploeg uit Purmerend met 1-0.

Koploper Putten blijft winnen, maar Swift wist ook winnen. De ploeg uit Amsterdam-Zuid heeft twee punten achterstand op de koploper. Purmersteijn zakt door de nederlaag wel op de ranglijst. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse zaterdag te zien.

Tekst: Auwel Prins

Archieffoto: José Mol

Send this to a friend