Roelofsen verslaat Zwaan, maar Amstelveen en AMVJ in evenwicht

De Amstelveense derby in de zaterdag tweede klasse B tussen Amstelveen Heemraad en AMVJ eindigde zoals hij begon: 0-0.  In een matig duel met weinig kansen was Bram Owusu (AMVJ) de grote schlemiel door in de achttiende minuut een strafschop kinderlijk naast te schuiven. Dirk Roelofsen redde uiteindelijk een punt voor de bezoekers door tot twee keer toe een vrije trap van Maarten Zwaan onschadelijk te maken. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Het is het voetbalweekend bij uitstek in Amstelveen. Vandaag de derby tussen Amstelveen en AMVJ en morgen (zondag) de kraker in de derde klasse C tussen RODA’ 23  en Sporting Martinus. Het dorp met 85.000 inwoners keek er reikhalzend naar uit.  Toch werden ze in in het eerste duel behoorlijk teleurgesteld. Amstelveen en AMVJ leunden vooral op hun defensie en aanvallend konden beide ploegen niet echt voor vuurwerk zorgen.

Foto Hans van Beek | Jair Cruden wordt op de huid gezeten door Jimmy Jansen

Het was voor iedereen beter geweest als Bram Owusu na achttien minuten een penalty had benut. De aanvaller kreeg de kans nadat Patrick Spitteler een domme overtreding (vasthouden) had gemaakt op hem terwijl het gevaar al lang geweken was. Zij inzet hobbelde echter naarst het doel van Alex Sacca. Owusu: “Normaal neemt Mark Schol ze, maar hij wilde niet. Omdat niemand de bal opeiste nam ik  mijn verantwoordelijkheid. Ik twijfelde te lang over welke hoek ik zou kiezen en vervolgens raak ik hem niet eens zo slecht.” De bal kreeg amper vaart mee en verdween ruim langs de verkeerde kant van de paal.

Fotro Hans van Beek ” Joop Canes (l) kan niet niet voldoende uithalen

De eerste helft was nog het meest aantrekkelijk van de twee. AMVJ was de betere ploeg en kreeg de nodige kansen om de score te openen. Naast zijn penalty zag Owusu eerder in de wedstrijd doelman Sacca een kansrijke doelpoging van hem met de voeten onschadelijk maken.  Ook Chris Boer (schot van ver) en Idriss Nabil kwamen niet tot scoren.  Amstelveen, dat pas een onderlinge ontmoeting van de acht wist te winnen, stelde daar niet bijzonder veel tegenover. Mike van den Steenhoven was er nog het dichtst bij na een scrimmage voor het doel van Dirk Roelofsen.

Foto Hans van Beek | Hans Schakel is bezig aan zijn laatste seizoen bij AMVJ. Zijn opvolger wordt over een paar weken bekend

Na rust werd het er niet beter op. Het gevaar kwam vooral uit dode spelsituaties. Maarten Zwaan, absoluut de beste man van het veld, had echter geen geluk bij zijn drie vrije trappen. Nadat Roelofsen in de eerste helft de vrije trap van Zwaan over zag gaan stond hij in de tweede helft tot twee keer toe op de goede plaats.  Zwaan: “Die eerste schoot ik net iets te veel door het midden, maar redde hij knap. Die tweede (in blessuretijd, red.) zag ik er echt in gaan. Dat was een hele mooier redding van Roelofsen. Het zou gezien het spelbeeld ook wel wat te veel zijn geweest als we gewonnen hadden.”

De doelman van AMVJ, in de zomer overgenomen van Ajax, verdedigt tot het eind van het seizoen het doel omdat Levien Rocha zijn achillespees heeft afgescheurd en dit seizoen niet meer inzetbaar is. Hij liet zich in de derby dus gelijk gelden. Roelofsen: “Voor mij zijn dat natuurlijk heerlijke ballen. Ik ben blij dat ik me kon onderscheiden. Het zou trouwens ook niet verdiend zijn geweest als Amstelveen had gewonnen.”

Foto Hans van Beek | Dirk Roelofsen tikte in blessure tijd de vrije trap van Maarten Zwaan op mooie wijze over het doel

En daar had de doelman gelijk in. Niemand had verdiend om te winnen. Dus wat dat betreft was het prima dat Owusu in het begin van de wedstrijd naast schoot. Door het gelijkspel blijft Amstelveen AMVJ een puntje voor op de ranglijst. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en echte programma van de zaterdag tweede klasse B. Maandag volgt een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.