Home / Algemeen / Romano de Jonge (OFC): “Leren nu pas elkaars kwaliteiten kennen”

Romano de Jonge (OFC): “Leren nu pas elkaars kwaliteiten kennen”

Romano de Jonge kent een moeizaam jaar in Oostzaan. De middenvelder, afgelopen seizoen nog verkozen tot Speler van het Jaar, beleefd met zijn club OFC een wisselvallig seizoen in de Derde Divisie. “Persoonlijk gaat het wat minder op het moment, maar het team zie ik wekelijks groeien. We leren nu pas elkaars kwaliteiten goed kennen.”

Waar het bij OFC de laatste jaren normaal was om in de top van het klassement mee te draaien, moeten de Oostzaners het dit seizoen doen met een plek in de middenmoot. Op die plek hoort OFC volgens de Jonge niet thuis. “We hebben veel wedstrijden onnodig verloren. Dat is zonde, want anders had je gewoon bij de eerste vijf kunnen zitten. Natuurlijk hebben we een hoop nieuwe spelers en is het niveau hoger, maar ik denk dat er meer inzit dan we er nu uithalen.”

OFC hoopte voorafgaand aan het seizoen een periode op haar naam te kunnen schrijven. De Jonge ziet dat nog steeds als optie. “Helaas verloren we meteen de eerste wedstrijd van de tweede periode, waardoor je meteen op achterstand komt. Een periodetitel is voor ons op dit moment het hoogst haalbare en daar willen we met elkaar voor gaan. Het is belangrijk dat we de goede lijn doortrekken en meer wedstrijden winnen dan we nu doen.”

Foto: Peter Seijmour

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC