Home / Algemeen / Ron Gerlof en Sporting Martinus klaar voor nacompetitie

Ron Gerlof en Sporting Martinus klaar voor nacompetitie

Met nog drie wedstrijden te spelen staat er voor Sporting Martinus nog weinig op het spel in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Ron Gerlof bezet momenteel de derde plaats op de ranglijst maar met nog drie wedstrijden te gaan is de titel niet meer haalbaar en maken de Amstelveners zich op voor de nacompetitie. “Dat is een apart gevoel. Maar het geeft me wel de mogelijkheid om spelers rust te geven. Zodat we met een fitte selectie aan de nacompetitie kunnen beginnen.”

Toch wil Gerlof het seizoen wel op een mooie manier afsluiten. “Die drie resterende potjes wil ik wel winnen. Maar het is niet het belangrijkste. Maar het is natuurlijk wel leuker om derde te worden dan dat je vierde of vijfde wordt.” Martinus deed lang mee om de titel maar moet uiteindelijk in de nacompetitie promotie zien af te dwingen. “Het is jammer dat we niet net zoals Diemen en Ouderkerk nog in de race zijn om het kampioenschap. Maar doordat we de tweede periode hebben gewonnen is de druk er nu wel af en kunnen we in alle rust toewerken naar de nacompetitie.”

Sporting Martinus degradeerde vorig jaar uit de derde klasse en wil ook volgend jaar weer in die klasse uitkomen. Aan Gerlof en zijn mannen de taak om dit in de nacompetitie te bewerkstelligen. “De nacompetitie is een loterij. Maar ik geef ons een goede kans. We hebben een goed seizoen gedraaid en zijn een goed team dus we kunnen een heel eind komen. Het is voor ons geen noodzaak om te promoveren maar iedereen hier is klaar voor de derde klasse. In de derde klasse heb je toch minder teams waarvan je denkt: Wat doen wij hier? Omdat het verschil tussen de topploegen en de onderste ploegen in de vierde klasse best wel groot is. Dat heb je in de derde klasse niet.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Send this to a friend