Home / slideshow / Ron Meijer is de nieuwe voorzitter van JOS Watergraafsmeer: “Fantastische vereniging”

Ron Meijer is de nieuwe voorzitter van JOS Watergraafsmeer: “Fantastische vereniging”

Ron Meijer is als nieuwe voorzitter van JOS Watergraafsmeer alweer een paar weken aan het werk. De opvolger van Joop Vlug gaat met veel energie zijn nieuwe uitdaging aan. “JOS Watergraafsmeer is een fantastische vereniging en dat gevoel willen we met elkaar behouden”, stelt hij.

Meijer kwam zeven jaar geleden in een veteranenteam van de club te spelen. Toen hij hoorde dat Joop Vlug ermee zou stoppen, besloot hij om zichzelf op te werpen. “Ik vond het daarbij belangrijk om een team om me heen te verzamelen waarmee ik aan de slag zou gaan. Zo vond ik onder meer Theo Klinkert, die inmiddels secretaris is, bereid om mee te gaan. Ook mensen uit andere geledingen waren enthousiast. We hebben bijvoorbeeld een sponsorcommissie opgericht, waarmee we in de eerste weken al direct enkele successen boekten. Kortom hebben we een breed kader, waarbij diversiteit de sleutel is. Op die manier willen we de gehele club achter ons krijgen.”

De voorbije weken gebruikte Meijer vooral om te observeren hoe het binnen de vereniging eraan toe gaat. “Welke aspecten zitten goed in elkaar en waar zitten de knelpunten? Dat zijn belangrijke vragen om de vereniging verder te helpen.” Hij keek daarbij onder meer naar het vrijwilligersvraagstuk, waarbij hij zijn leden een spiegel voorhield. “JOS Watergraafsmeer heeft het geluk dat het al jaren een enorme schare aan vrijwilligers heeft die alles voor de club doen. Tegelijkertijd worden die eveneens ouder en moeten we naar de toekomst van de club kijken.”

“Om de toekomst van JOS Watergraafsmeer veilig te stellen moet er een nieuwe generatie opstaan. We zijn daarom met iedereen om de tafel gaan zitten en uit die gesprekken bleek dat mensen wat willen betekenen voor de club. Anders moeten we namelijk naar betaalde krachten en daarmee zou de contributie omhoog gaan. JOS Watergraafsmeer is echter juist een club die laagdrempelig is. De laatste periode merken we dat we diverse vrijwilligers erbij krijgen, waardoor we het gevoel hebben dat de gesprekken hebben geholpen. Desondanks kunnen we nog voldoende mensen gebruiken.”

Meijer heeft het goed naar zijn zin in zijn nieuwe rol en probeert zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. “Ik ben niet iemand die snel naast zijn schoenen loopt. Dat past niet bij me. Ik doe mijn best om met zoveel mogelijk mensen de dialoog op te zoeken, want al pratend komen we tot nieuwe inzichten. Het is belangrijk dat we elkaar de waarheid durven te zeggen wanneer er iets beter kan binnen de club. Alleen op die manier komen we met elkaar verder, want uiteindelijk maken de leden pas écht JOS Watergraafsmeer.”

Niet alleen hoopt Meijer met het nieuwe bestuur de komende jaren de jeugdelftallen naar een hoger niveau te brengen om daarmee de aansluiting met het eerste team te verbeteren, ook zet hij zich in voor het damesvoetbal. “Het is hartstikke belangrijk dat dit groeit, omdat het de dynamiek binnen een vereniging vergroot. Dat is precies wat deze club nodig heeft. We beschikken over één damesteam, maar hopen dit de komende jaren verder te verruimen.”

Meijer kijkt met een trots gevoel naar de Zondag 1 dat het goed doet in de Derde Divisie Zondag. Ook de zaterdagselectie krijgt van het bestuur de aandacht die hij verdient. “Het is fantastisch hoe Richard Pel er elk seizoen een team van maakt. Het is voor ons heel belangrijk dat de selectie zich handhaaft, zodat we het fundament verder kunnen uitbouwen. Daarin hebben we echter alle vertrouwen.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend