Home / Algemeen / Ron van der Velde (SDZ): “Goede kans om koppositie over te nemen zondag”

Ron van der Velde (SDZ): “Goede kans om koppositie over te nemen zondag”

Ron van der Velde is momenteel bezig aan een prima seizoen bij SDZ. De ploeg staat op dit moment op een knappe tweede plaats in de zondag vierde klasse E met een achterstand van twee punten op koploper RKAV Volendam. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Volendam op het programma en van der Velde heeft vertrouwen in de topper.

SDZ herstelde zich knap van een matige seizoenstart en de trainer is dan ook tevreden met de tweede plaats op dit moment. “We zijn tegenvallend begonnen met maar één punt uit drie wedstrijden. We kwamen moeilijk tot scoren en verloren onnodig punten. Gelukkig ging het daarna lopen en zijn we gaan winnen met goed voetbal. Toch vind ik dat we nog meer moeten scoren zodat we wedstrijden met een groter verschil gaan winnen. Het is natuurlijk goed dat we zoveel kansen creëren, maar ze moeten er wel in.”

TEAM SDZ 2015 2016

Van der Velde is blij met de groep die hij onder zijn hoede heeft. “We hebben echt een hele goede groep en er heerst een goede sfeer bij de club. Er zijn een aantal nieuwe jongens bij gekomen die het ook goed doen. De selectie opereert ook echt als een vriendenteam. Daarnaast hebben we ook een fitte selectie op dit moment en dat is natuurlijk ook lekker.”

Komende zondag staat de belangrijke wedstrijd tegen Volendam op het programma en daarin heeft SDZ de kans om de koppositie van de Volendammers over te nemen. De oefenmeester heeft vertrouwen in een goed resultaat. “Deze wedstrijd is natuurlijk echt een topper in deze competitie. Ik verwacht een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen. Ik heb al tegen de jongens gezegd dat november een cruciale maand zou worden met dit duel als de belangrijkste wedstrijd. Wij zijn er klaar voor en ik denk dat we een goede kans hebben om de koppositie van Volendam over te nemen.”

Verslag: Joey Schoo