Ron van der Velde verlengt bij SDZ: “Een vereniging met potentie”

Ron van der Velde heeft ook volgend seizoen de leiding bij zondag vierdeklasser SDZ. Dit seizoen stellen de Amsterdammers nog teleur met een plek onderin de vierde klasse E, maar Van der Velde krijgt alle vrijheid van het bestuur om daar voor volgend seizoen verandering in te brengen.

“We moeten eerlijk zijn dat het dit seizoen niet goed gaat”, zegt de 55-jarige oefenmeester. “Door de perikelen van vorig seizoen (trainer vertrokken, red.) hebben we een behoorlijke leegloop gehad in de zomer. Daardoor hebben we nu weinig selectiespelers. Op papier zijn het er dertig voor twee teams, maar in de praktijk mogen we blij zijn als we twee complete teams op kunnen stellen.”

“De accommodatie is prachtig, maar het spelersmateriaal is zeer beperkt”, aldus Van der Velde. “Voor volgend seizoen willen we een beter beleid en organisatie neerzetten. We krijgen er een aantal A-junioren bij en de spelers die weg zijn gegaan, hoop ik te overtuigen om terug te komen bij de club. Aan mij de taak om daar een invulling aan te geven. En het is een leuke uitdaging, want SDZ is een vereniging met potentie.”

Van der Velde heeft er vertrouwen in dat het volgend seizoen beter gaat met de Amsterdammers. “Er steken in deze competitie maar drie ploegen echt bovenuit, de rest ontloopt elkaar niet veel. Ik zie het voor volgend seizoen wel goed in. Nu staan we derde van onderen, het zou mooi zijn als we volgend seizoen rond dit tijdstip derde van boven staan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ