Ron van Niekerk vertrekt naar Brazilië en is per direct weg bij Blauw Wit

Zondag tweedeklasser Blauw Wit Amsterdam en trainer Ron van Niekerk hebben donderdagavond besloten per direct uit elkaar te gaan. Blauw Wit maakte dat gisteravond laat bekend op haar website. De Amsterdammer vertrekt naar Brazilië waar hij hoofd van de voetbalacademie Laranja Mechanica.

Meer dan twee zinnen stonden er niet op de website van Blauw Wit Amsterdam: “ Vandaag, donderdag 13 februari, is het contract met trainer Ron van Niekerk in onderling overleg beëindigd. Het bestuur probeert op korte termijn in de ontstane vacature te voorzien.”

De trainer zelf is een stuk spraakzamer. Van Niekerk: “ Ik ga per 1 maart aan de slag in Brazilië. Ik word daar hoofd van een voetbalacademie en zal er talenten begeleiden en trainers opleiden. De club waar ik dat ga doen in Laranja Mechanica. Ze hebben ook een samenwerking met een profclub; Avai in FLorenapolis . Daar ga ik ook de trainers helpen.”

Foto Jaap Eising; Ron van Niekerk (geheel links) op de bank van Blauw Wit
Foto Jaap Eising; Ron van Niekerk (geheel links) op de bank van Blauw Wit

Van Niekerk heeft Blauw Wit altijd laten weten dat als er zich een mogelijkheid voordoet hij de club kan verlaten. Van Niekerk. “ Nu was dat dus het geval. Na een goed gesprek met bestuurslid Michel Galata hebben we besloten om per direct uit elkaar te gaan. Ik vertrek al over twee weken. Ik zal met in eerste instantie richten op mij functie bij Laranja, maar er is natuurlijk ook een WK dus wie weet kan ik voor iemand nog iets betekenen.”

Van Niekerk kwam anderhalf jaar geleden, nadat hij aan het rondreizen was in Brazilië, in contact met de club. Van Niekerk: ‘ We hebben altijd contact gehouden en uiteindelijk heeft dat geleid tot ene ‘open’ contract. Ik ga in ieder geval voor een langere periode.”

Met Blauw Wit was hij tot op heden niet erg succesvol. Na zestien wedstrijden staan de Amsterdammers met vijftien punten op de twaalfde plaats. Van Niekerk: “ Ze gaan zeker niet degraderen! Daar ben ik van overtuigd. Daar hebben ze te veel kwaliteit voor, misschien alleen een beetje te klein. ”

Zondag speelt Blauw Wit de uitwedstrijd tegen VVZA. Wie er dan op de bank zit en de coaching doet is op dit moment nog niet bekend.

Foto’s Jaap Eising

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC