Ronald de Boer zoekt amateurs

Ronald de Boer zal de komende maanden op zoek gaan naar de beste amateur voetballers van Nederland voor zijn team Men United. Met dat team zal hij deelnemen aan de negende editie van de Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion. De Boer krijgt assistentie van amateur trainers uit onze regio.

Iedere amateurvoetballer tussen de 16 en 20 jaar maakt kans om zich te selecteren voor dit team. Vanmorgen (vrijdag) werden in het Olypmpisch Stadion de plannen van Ronald de Boer gepresenteerd. Hij zal worden geassisteerd door trainers uit de amateurwereld. Deze zijn voor onze regio geen onbekenden. Amsterdammer Charles Loots (vorig jaar Weesp, nu Marken), Hans Bergsma (onder meer bekend van Wartburgia) en Jack Honsbeek (nu Argon, volgend jaar Legmeervogels).

In het verleden werd er al vaker door een amateurteam meegedaan aan de Copa Amsterdam. In eerste instantie door AT5 United en daarna vier jaar door FCNH. Onder leiding van Ton Ojers en Karel Bonsink kwamen veel Amsterdammers uit voor dit (FCNH) team en konden op die manier een stap maken in hun carrière. Meerdere spelers verdienden via FCNH een contract in het betaalde voetbal. De Amsterdammers Daryl van Mieghem Heracles), Khalid Karami (Go Ahead Eagles), Mustapha EL Kabir (o.a. NEC en Cagliari) en Leandro Kappel (Volendam, Doxa) maakten via dit talenteam uiteindelijk de stap naar een BVO.

Ronald de Boer zal met MEN UNITED meedoen aan de Copa Amsterdam
Ronald de Boer zal met MEN UNITED meedoen aan de Copa Amsterdam

Na twee jaar afwezigheid van een amateur team hoopt de organisatie de amateurvoetballer op deze manier weer een kans te geven om te laten zien wat ze kunnen. Momenteel is de deelname va zes teams nu bekend. Naast Men United zullen Ajax, Tottenham Hotspur, Cruzeiro, Fluminense en Borusia Mönchengladbach deelnemen. De laatste twee teams worden binnenkort bekend gemaakt.

Omdat het project nu landelijk is zal de selectieprocedure er anders uit gaan zien.  In eerste instantie moeten de deelnemers zovele mogelijk stemmen verwerven via internet.

De Copa Amsterdam zal tijdens Pinksteren (18-20 mei, direct na afloop van de reguliere amateurcompetitie) in het Olympisch Stadion plaatsvinden. Opgeven kan via de website van Copa Amsterdam of via de special app. www.copa-amsterdam.nl

Bekijk hier de uitnodiging van Ronald de Boer http:

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!