Ronald van der Sluis verlaat Geinburgia en tekent bij Baarn

Ronald van der Sluis zal Geinburgia na twee seizoenen verlaten. De 52-jarige oefenmeester geeft aan dat de doelstellingen van de club zijn behaald en vindt het tijd voor een nieuw gezicht bij de vierdeklasser. Van der Sluis blijft volgend seizoen als trainer actief, de oefenmeester tekende afgelopen week een contract voor één seizoen bij vierdeklasser Baarn.

Van der Sluis over zijn vertrek bij de club uit Driemond: “ Toen ik bij Geinburgia binnen kwam kreeg ik als doelstelling mee om jeugd in te passen en de club het dorpse karakter terug te geven.  Deze doelstellingen hebben we behaald. Alleen is het inpassen van jeugd veel te snel gegaan. Doordat er afgelopen zomer een aantal basisspelers vertrokken spelen we nu met  vijf of zes A-junioren, dat is gewoon teveel van het goede in de vierde klasse. Volgend jaar is er weinig doorstroom en zijn de mogelijkheden beperkt. Dat is de reden dat ik vertrek bij de club. Daarnaast hoop ik dat een nieuwe trainer de groep meer stimulans en spirit kan geven.”

De oefenmeester kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Geinburgia en hoopt het seizoen uiteraard goed af te sluiten. Van der Sluis: “ Ik heb met veel plezier bij de club gewerkt. Ik had alleen meer resultaat willen neerzetten. We hebben het dit seizoen moeilijk maar toch ben ik ervan overtuigd dat we niet in degradatiegevaar komen. Als we nog een paar puntjes halen gaat Geinburgia zeker niet degraderen.”

Nadat Van de Sluis zijn vertrek bekend had gemaakt hoefde hij niet lang op een nieuwe club te wachten. “ Ik heb vorige week bij vierdeklasser Baarn getekend. Weer een nieuwe uitdaging  waar ik hartstikke blij mee ben. Baarn is een vereniging met ambitie en potentie waarbij ook de gezelligheid en de sfeer hoog in het vaandel staat, in een leuke regio. Er is veel jeugd aanwezig waarbij het doel is om deze jeugd naar het eerste elftal te laten doorstromen.”

Maar eerst zal Van der Sluis het huidige seizoen zo goed mogelijk willen afsluiten. Aankomend weekend staat voor Geinburgia de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter TABA op het programma.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)