Foto HAV: Ton du Chatinier

‘Roodgekleurd’ AFC speelt gelijk in Maassluis

Met twee rode kaarten een 1-1 remise pakken bij Excelsior Maassluis. Dat klinkt als een overwinning voor AFC. Trainer Ton du Chatinier dacht daar echter heel anders over. “We waren gewoon de betere ploeg en horen hem te winnen. Ik vind dat we twee punten hebben verloren.” AFC zakt in de Tweede Divisie naar plek vier.

Net als in het thuisduel tegen Barendrecht (3-0 winst red.) van vorige week, nam AFC al vroeg de leiding en opnieuw kwam de treffer van Koen Bosma. De gelegenheidsspits vond uit een goed uitgespeelde aanval het net. Nagenieten was er niet bij voor AFC. Slordig balverlies achterin leidde uiteindelijk de 1-1 in van Kevin Vink

Na deze treffers gebeurde er vrij weinig. AFC was optisch wel de betere ploeg, maar kon het niet uitdrukken in kansen. In de tweede helft ontbrandde het duel letterlijk en figuurlijk meer. Tien minuten na de rust mocht AFC-doelman douchen na het vloeren van de doorgebroken Vincent van den Berg. Du Chatinier: “Een zeer discutabel moment. Van den Berg liep tegen hem op en Zonneveld kon hem niet ontwijken.

AFC speelde hierdoor een groot deel van het tweede bedrijf in ondertal. Maar ook met tien man vond Du Chatinier zijn ploeg de bovenliggende partij. “We moeten dan gewoon de kansen afmaken. Onder andere Jonathan Richard en Koen Bosma faalden hierin.”

In de slotfase liep AFC tegen een tweede rode prent aan. Vanwege natrappen mocht ook Melvin Grootfaam het veld verlaten. “Ook dit moment was ongelukkig als je het mij vraagt”, was de mening van Du Chatinier. Met negen man hield AFC in het slot de schade beperkt tot 1-1.

Volgend weekend eindigt AFC op eigen veld de eerste seizoenshelft tegen Jong Twente. “Ben benieuwd wat ze daar weer uit de neus toveren. Ik val misschien een beetje in herhaling maar met die Jong-teams is er sprake van competitievervalsing. Onze wedstrijd is op zondag en de avond ervoor speelt het eerste elftal. Dat belooft weinig goeds.” Over de eerste seizoenshelft is Du Chatinier erg tevreden. “Een groot compliment naar de groep. Als collectief hebben ze het hartstikke goed gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC