Roodgekleurd Eendracht’82 blijft vijfdeklasser na nieuwe nederlaag tegen ALC

Eendracht’82 zien we volgend jaar weer terug in de zondag vijfde klasse. Na een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd werd er opnieuw verloren van ALC: 1-2. Eendracht’82 eindigde de wedstrijd met negen man. In de eerste helft had trainer Medet Kurtkaya ook al een rode kaart gekregen wegens aanmerkingen op de leiding.

De wedstrijd werd gespeeld op het complex van VVA/Spartaan omdat er op het complex van Eendracht’82 een toernooi werd gespeeld. Nadat de doelen eindelijk gereed waren gemaakt kon er afgetrapt worden. Eendracht’82 maakte gelijk duidelijk dat het de opgelopen achterstand in de heenwedstrijd zo snel mogelijk wilde wegwerken. Deze goede openingsfase leverde helaas niet het gewenste doelpunt op. Niet lang daarna was het de beurt aan ALC. Nadat Bas de Wit naast had geschoten liet Martijn de Groot doelman Fatih Altun kansloos met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Diezelfde Altun redde vervolgens goed toen Bas de Wit vrij voor hem opdook. Tijdens de drinkpauze werd duidelijk dat scheidsrechter Lampers een blessure had opgelopen waardoor de wedstrijd een kwartier werd stilgelegd. Na de onderbreking werd de vrije trap die nog stond voor ALC gelijk verzilverd. De bal was erg lang onderweg en mocht bij de tweede paal zomaar worden binnenschoten door de Wit: 0-2. Zo leek het gespeeld want Eendracht’82 moest nu drie doelpunten maken om op z’n minst een verlenging af te dwingen.

eendracht 2

Muhammet Kocak slaagde erin om de spanning een beetje terug te brengen. Bij een corner kwam de aanvaller goed naar de eerste paal en kopte binnen. Hij had ook zijn tweede kunnen maken maar Frank Blaauwbroek verkleinde zijn doel uitstekend. In deze fase vlak voor rust was het erg onrustig op het veld en vielen er veel gele kaarten voor Eendracht’82. Ook trainer Medet Kurtkaya kon zich niet beheersen en hij kreeg zelfs de rode kaart van scheidsrechter Lampers. Na een uur en een kwartier zat de eerste helft er eindelijk op. Het zou een opmaat zijn voor een nog turbulenter tweede bedrijf.

Eendracht’82 begon hier goed aan en Muhammet Kocak had de gelijkmaker voor de tweede keer op zijn schoen. In kansrijke positie produceerde hij echter een slap rollertje. Na deze kans werd er weinig meer gevoetbald. ALC hoefde niet meer en Eendracht’82 maakte zich meer en meer schuldig aan het maken van overtredingen. Beyhan Yuksel was zijn frustratie niet de baas en mocht het veld verlaten na een slaande beweging richting Nick Meijnders. Zo werd de opgave voor Eendracht’82 nog groter.

eendracht 1

Heel dicht bij een doelpunt kwam het ook niet meer. Eendracht’82 stuurde nog wel al zijn manschappen naar voren maar dit leidde niet tot grote kansen. Verder bleef het kaarten regenen. De jonge scheidsrechter Lampers had het zwaar te verduren. Emrah Kose zou hebben geslagen ook hij werd van het veld gestuurd. Zo eindigde Eendracht’82 de wedstrijd met negen man. Bij ALC kon het feest losbarsten want zij promoveren naar de vierde klasse.

Verslag & foto’s: Maarten Daniëls