Rosenhart heeft draai gevonden bij Swift: “Maar er mag soms meer pit in”

Zaterdag hoofdklasser Swift versterkte zich afgelopen zomer met negen nieuwe spelers. De laatste nieuwkomer was Ron Rosenhart, die net als Dennis Dinkgreve en Dennie van der Giezen de overstap maakte van het Haarlemse EDO. De 27-jarige vleugelspeler heeft inmiddels zijn draai gevonden bij de formatie uit Zuid. In het treffen met DFS, door de Amsterdammers met 3-1 gewonnen, bereidde hij twee treffers voor.

Rosenhart gaf de bal bij de 1-0 perfect mee aan Max van Wakeren en bij de 3-0 leverde hij de bal op een presenteerblaadje af aan Bas Buimer. Beide voorzetten kwamen vanaf de rechterkant. “Ik speel dit seizoen zowel op links- als op rechts achter de spitsen. Tegen DFS speelde ik vanaf rechts. Met mijn rechterbeen maak ik vanaf daar het meest kans op een goede assist. Ik probeer nog efficiënter te zijn. Meer goals, meer assists. Dan is dit in ieder geval lekker om mee te nemen. Fijn dat Bas als spits uit mijn voorzet wist te scoren. Ook goed voor zijn zelfvertrouwen.”

Jodan Boys - Swift Ron Rosenhart

De voormalig speler van onder meer ADO’20 en EDO koos voor een avontuur in Amsterdam, omdat hij er werkt, maar ook om deel uit te maken van de opportunistische speelwijze van trainer Mark Evers. Een oude bekende voor hem als oefenmeester. “Ik vind het een lekkere manier van voetballen. Ik heb Mark vroeger ook als trainer gehad. Toen speelden we vaak met vier spitsen en nog een aanvallende middenvelder. Die stijl bevalt mij wel.”

Ook binnen de groep heeft Rosenhart zijn plek gevonden. “Het bevalt mij goed bij Swift. Ik ben goed ontvangen door de jongens. Je komt bij Swift binnen in een vrij hechte groep. Omdat er sowieso veel nieuwe spelers zijn bijgekomen, maakt dat het wat makkelijker om binnen te komen. Het heeft altijd wel een paar weekjes nodig voordat je je plek vindt, maar het is over het algemeen soepel gegaan.”

20161112-swift-dfs-foto-paul-stoeltie-ron-rosenhart-2

De in Haarlem woonachtige Rosenhart ziet veel mogelijkheden met Swift, maar vindt dat het op één vlak zeker beter kan. “Er mag soms wel meer pit in. We kunnen in strijdvaardigheid zeker groeien. Zowel in de duels, maar ook naar elkaar toe. Wat genadelozer zijn. Soms zijn we nog iets te lief naar elkaar en moeten we elkaar wat meer terecht wijzen.” Rosenhart doelt hiermee bijvoorbeeld op het laatste kwartier in het treffen met DFS, waarin de gasten nog terug kwamen tot 3-1. “We moeten op dat soort momenten keihard zijn. Ik vind dat deze groep alles in zich heeft om goed mee te draaien, maar als er iets is wat beter kan dan is het de hardheid.”

Er zit volgens Rosenhart nog meer in het vat bij de huidige nummer acht van de zaterdag Hoofdklasse. “Na de winterstop kunnen we nog hele leuke dingen doen. Er zit nog veel meer in dan de plek waar we nu staan. Dat kan je alleen jezelf kwalijk nemen. Ik denk dat we de top vijf wel moeten kunnen halen en dat we dit jaar wel die beker binnenhalen.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)