Foto Orange Pictures | Schoop scoort tegen Argon

Rowendy Schoop grijpt zijn kans bij Ajax

Tijdens het met 3-1 verloren competitieduel met Spijkenisse was Rowendy Schoop al dicht bij zijn eerste competitiegoal, maar voorkwam een verdediger ternauwernood een treffer. Afgelopen weekend mocht de 23-jarige spits op De Toekomst tegen Argon wel twee keer juichen.

Met zijn twee treffers was Schoop belangrijk tijdens de 4-1 zege op Argon. “Deze overwinning hadden we nodig, we snakten ernaar”, vervolgt Schoop. “Door de tweede zege van het seizoen kunnen we eindelijk weer omhoog kijken. Tevens hebben we aansluiting gevonden met de middenmoot.”

Vooral de 0-1 van de nieuwkomer was fraai. Op aangeven van Stefano Seedorf schoot hij raak. “Hij gaf een heerlijke steekpass, waarna ik de doelman rustig kon passeren. Daarnaast kwam de 1-0 voort uit onze manier van spelen, met druk vooruit. Ik ben blij dat ik heb kunnen laten zien wat ik kan.”

Schoop, die ook de 3-1 maakte, keerde afgelopen zomer terug bij Ajax. Hij kwam over van Hoofdklasser RKAVV uit Leidschendam. De 23-jarige aanvaller was vier jaar geleden de eerste spits in Ajax A1, maar hij kreeg geen contract. Daarna speelde hij een seizoen bij Willem II in de beloften om vervolgens naar Leidschendam te verkassen, waar hij de afgelopen drie jaar voetbalde. “Hoewel het minder goed gaat dan ik van tevoren hoopte, geniet ik bij Ajax. Het is de mooiste club van het land”, lacht Schoop. “Daarnaast is alles bij de club goed geregeld en hebben we een fijne ploeg.”

Schoop stond tegen Argon voor de tweede keer in de basis. “Het is natuurlijk fijn dat ik vanaf het fluitsignaal kan laten zien wat ik kan, maar het belangrijkste is dat we met de ploeg punten pakken. We hebben genoeg talent in ons team, maar dat is niet het belangrijkste. Dat je blijft strijden is misschien nog wel belangrijker.”

Komende zaterdag treft Ajax koploper Achilles Veen. “Ik ken de club niet, maar dat ze bovenaan staan, zegt natuurlijk wel wat. Toch ben ik zeker niet bang. Ik geloof in een zege.”

Foto boven: Rob van Vliet/Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)